Elsírta magát az áldozat

2024.02.20. 14:02

Fegyveres emberrablással vádolnak egy jászjákóhalmi családot

Emberrablással vádolnak egy jákóhalmi családot: egy prostitúcióból élő 40 éves nőt, az ő 22 esztendős fiát és az anya 33 éves élettársát, az anyát futtató férfit. Kedden előkészítő ülést tartottak a Szolnoki Törvényszéken, amely a „vádalku” tekintetében nem vezetett eredményre, ezért a bíró tárgyalás útján történő bizonyítási eljárás lefolytatását rendelte el.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Felfegyverkezve elkövetett emberrablással vádolnak egy jászjákóhalmai családot, a büntetőügyben kedden előkészítő ülést tartottak a Szolnoki Törvényszéken.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség tavaly ősszel társtettesként, felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntette miatt emelt vádat két fiatalemberrel és egy nővel szemben. Ők egykoron egy családot alkottak, és közös „vállalkozást” is fenntartottak. Mint egy korábbi büntetőeljárás ismertetéséből kiderült, a családfő drogfüggő élettársa testének áruba bocsátásával keresett pénzt, mindezt a nő fiúgyermekének jóváhagyásával. A jelenlegi büntetőper szerint még ennél a „beteges” cselekménynél is gyalázatosabb tettet hajtott végre a kis közösség.

A vádirat szerint 2022. július 8-án délután a jászjákóhalmai Toldi utcai családi házukba csalták egy ismerősüket, aki egy pásztorórát töltött volna a nővel. Amint belépett a házba, a két fiatalember bezárta mögötte az ajtót. A támadóknál egy vascső és kések is voltak. A sértettől bántalmazással, megfélemlítéssel kényszerítették ki az értékeit.

A rosszfiúknak azonban némi készpénz nem volt elég. A vascsővel többször megütötték, és a késekkel azzal fenyegették, hogy összevagdossák, levágják a kisujját és a fülét, ha nem „adja el” nekik a ház előtt parkoló kocsiját és a mobiltelefonját. Az áldozat sírni kezdett, és belement az ügyletbe. A vádlottak elvették a férfi okmányait és a gépkocsija iratait, a kocsira és a telefonra pedig helyben egy-egy adásvételi szerződést készítettek. Ezekben vételárat is feltüntettek, amit természetesen nem adtak át a sértettek, viszont a szerződések aláírására kényszerítették. Miután a megfélemlített férfi mindent aláírt, a vádlottak szabadon engedték őt…

Az előkészítő ülésen az ügyész a „családfőre” 11, a párjára és annak fiára 8-8 év letöltendő fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádlottak nem ismerték be bűnösségüket. Anya és fia azzal védekezett, hogy a nőt futtató „családfő” erőszakos magatartásával kényszerítette őket különböző bűncselekmények elkövetésére. A kitartott férfi szerint azonban anya és fia saját elhatározásukból követtek el bűntetteket. 

Az emberrablás pedig „csupán” zsarolás volt. Bántalmazás nem történt, és úgy vették rá az áldozatukat értékeinek átadására, és az adásvételi szerződések aláírására, hogy ha nem tesz eleget követeléseiknek, úgy elmondják a feleségének, hogy pénzért más nővel akart „kikapcsolódni”.

Az első rendű vádlott, a „családfő” az egri büntetés-végrehajtási intézetből, míg a harmadrendű vádlott, az anya a fővárosi Gyorskocsi utcai bvi-ből kivetítőn keresztül vett részt a tárgyaláson. A másod rendű vádlott, a fiú pedig bűnügyi felügyelet alatt, lakhely-elhagyási tilalommal és boka-nyomkövetővel, de személyesen jelent meg az előkészítő tárgyaláson. Dr. Nádor Zoltán bíró az ügyben bizonyítási eljárás lefolytatását rendelte el, miután a vádlottak, az ügyész és az ügyvédek különböző bizonyítási indítványokat nyújtottak be, továbbá tanúk és igazságügyi orvosszakértők meghallgatását is kezdeményezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában