Mint egy gengszterfilmben

2023.11.15. 13:55

Emberrablással vádolnak három abonyi fiút, akik egy cibakházi drogdíler tartozását akarták behajtani

Három alig huszonéves, az eseményt meggondolatlanul kezelő vádlottra tekintettel rettentően szerencsétlen végkimenetele is lehet annak a Szolnoki Törvényszéken zajló büntetőpernek, amelyben a három fiatalembert társtettesként elkövetett emberrablással vádolja a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

Mészáros Géza

A három fiatal a vádlottak padján kétségbeesetten védekezik a súlyos vádakkal szemben

Fotó: Mészáros Géza

A vád szerint a három abonyi fiú 2022. január 27-én Cibakházán, este hét óra körül, egy mindössze 15 ezer forintos tartozás behajtása érdekében elrabolt egy helyi fiatalembert.

A vádirat szerint egy buszmegállóba csalták, ahova a sértett gyalog, a vádlottak autóval érkeztek. Kiszálltak, és a tartozás megfizetését követelték tőle, majd megragadták a ruházatát, és a kocsihoz kísérték. Belökték a hátsó ülésre, kettejük két oldalról beült mellé, és a kocsival egy elhagyatott helyre vitték. Itt az egyik vádlott megfenyegette, hogy megerőszakolja, ha nem fizet. Ennek hatására a sértett végül belement, hogy a vádlottak levegyék a bankszámlájáról a követelt összeget, ezért egy bankautomatához vitték, ahol a sértett átadta a bankkártyáját a vádlottaknak, de szándékosan téves PIN-kódot adott meg. Miközben a vádlottak pénzt próbáltak felvenni, kitépte magát a szorításukból, és sikerült elmenekülnie.

A vádlottak máshogy emlékeznek. Állításuk szerint a cibakházi drogdíler korábban 34 ezer forinttal átverte az első rendű vádlottat, akinek az említett pénzösszegért nem szállította le neki a kívánt kábítószer-adagot. Megbeszélték, hogy a díler a tartozását, melyet „leszállítottak” 15 ezer forintra, kiegyenlíti Cibakházán. Ezért autózott le a tiszazugi településre a három abonyi fiú. Ám ott ismét csalódás érte őket, a sértettnek ugyanis nem volt pénze.

A drogdíler azonban felajánlotta, hogy a bankkártyájáról vesz le pénzt, amivel törleszti adósságát. Beült hát a fiúk kocsijába, ahol kiabálni kezdek vele, miszerint ő nem egy gengszter, hanem egy kisfiú. Így akarták megfélemlíteni. Amikor a bankautomatához érkeztek, s a kívánt összeget nem tudták leemelni belőle, a cibakházi kábítószer kereskedő elmenekült.

A vádlottak szerint emberrablásról szó sem eshetett, a védők szerint is legfeljebb önbíráskodás, amelybe még a személyi szabadság megsértésének bűntette sem fér bele. Az ügyben a döntést dr. Nagy Orsolya bírónő hozza majd meg, ám a jövő év márciusban tartandó tárgyaláson a sértettet és még további tanúkat is meghallgatnak…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában