Galériával

2024.02.20. 14:30

Hagyományos szalagos fánkot kínáltak az öcsödi farsangon

A gasztronómia és a hagyományok találkoztak az öcsödi Körös tájház udvarán a minap. A farsangolást kiszebáb égetéssel zárták, a résztvevők fánkot is kóstolhattak.

Pakainé Pusztai Nóra

Az öcsödi asszonyok hagyományos szalagos fánkot sütöttek a vendégeknek

Fotó: Szabó Ferenc

Az öcsödi Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület Egyesület farsangra várta az érdeklődőket a Körös tájházba a minap. A téltemető és tavaszváró szokásokat a helyi óvodásokkal és a népdalkör tagjaival elevenítették fel. Ahogy a szervezet közösségi oldalán írták, a fellépések után kolompokkal, kereplőkkel, zenebonával űzték a telet, miközben a lobogó tűzbe vetették a kiszebábot, a tájház udvarán még egy busó is feltűnt. A konyhában közben sült a hagyományos szalagos fánk, amivel megvendégelték a résztvevőket.

Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő közösségi oldalán úgy fogalmazott, nagy öröm számára, hogy az egyesület tagjai, az öcsödiekkel együtt élik meg népi hagyományainkat és igyekeznek azt tovább adni a következő nemzedéknek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában