Bulvár

2013.01.02. 07:56

Elutasította a bíróság Pintér Erika kérelmét

A Szolnoki Törvényszék által meghozott végzés szerint elutasították Pintér Erika tiszafüredi polgármester kérelmét, amely arra irányult, hogy az ellene megindított fegyelmi eljárással egy időben meghozott felfüggesztését a törvényszék szüntesse meg.

Szoljon.hu

A törvényszék a felfüggesztést fenntartotta, tehát a fegyelmi eljárás befejezéséig Pintér Erika nem láthatja el a polgármesteri tisztséget.
Mint ismeretes, december közepén a város képvielő-testülete felmentette a munkavégzés alól dr. Pintér Erika polgármestert. Egyúttal Spisák György jegyzőt is felállították posztjáról.

A Szolnoki Törvényszék döntése arra alapul, hogy a polgármester foglalkoztatási jogviszonya a fegyelmi eljárás ideje alatt felfüggeszthető. A felfüggesztő határozat ellen a polgármester nyolc napon belül a felfüggesztés megszüntetése iránt eljárást kezdeményezhet a megyei bíróságnál.
[caption id="" align="alignleft" width="350"] Pintér Erika
[/caption]
A bíróság pedig nyolc napon belül nem peres eljárásban dönt a felfüggesztés fenntartásáról vagy megszüntetéséről. A bíróság határozata ellen külön fellebbezésnek nincs helye. Így, mivel a bíróság helyben hagyta a felfüggesztést, további fellebezésre nincs lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!