Bulvár

2014.01.03. 07:31

A legtöbben feladatokkal, kihívásokkal teli évre számítanak

Legutóbb arról kérdeztünk Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő ismert embereket, meghatározó cégek, vállalatok vezetőit, hogy számukra mit hozott az elmúlt esztendő, mire emlékeztek szívesen, vagy éppen felejtenének el az óévből.

Szoljon.hu

Most, már a 2014-es év küszöbét is átlépve, ugyancsak jól ismert, különböző szakterületeken dolgozó személyiségektől érdeklődtünk arról, hogy mit várnak, remélnek a most kezdődő esztendőre területükön, szakmájukban vagy éppen magánéletükben, illetve mivel lennének elégedettek az előttünk álló hónapokban.

Abonyi Mónika, a szolnoki Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnöke:
– A jövő év kapcsán bizakodó vagyok, hiszen jelentős összeget nyertünk pályázati forrásokból, amelynek köszönhetően egy új ló és juh menedékház, karámrendszer építésébe kezdtünk, mely az esztendő elején készül el. Ennek köszönhetően még több állatnak tudunk majd megfelelő elhelyezést biztosítani. Másrészt azt is várom a jövő évtől, de egyáltalán a jövőtől, hogy az állatok még több figyelmet fognak kapni, kevesebb utcára dobott, megkínzott jószág lesz. Emellett szeretném, ha a jövőben a törvénykezés is az állatvédelem mellé állna, és igazságot szolgáltatna, ahol pedig szükséges, legnagyobb szigorával sújtana le.

Ábrahám Tamás tiszafüredi vendéglátós, sportvezető:
– Szerencsére a családunkban minden a legnagyobb rendben: gyermekeink és unokáink egyaránt jól vannak – remélem, ez így is marad az újévben is. Vendéglátós vállalkozásaink viszont stagnálnak az elmúlt esztendőhöz képest. Az óévben megújult a Hotel Hableány, bizakodunk, hogy ennek hatását érezni fogjuk az előttünk álló időszakban is. A sportban további sikereket várok, hiszen az elmúlt évben nagypályás labdarúgó csapatunk megyei bajnoki címet szerzett. Hasonló folytatásban reménykedem a 2014-es esztendőben is. Szeretnénk a fürdővárosok strandtfocitornáját több csapattal, minél színvonalasabban megrendezni.

Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója:
– Szeretnék ebben az új évben is a tavalyihoz hasonló, mosolygós színészarcokat látni magam körül. Jó látni ugyanis, hogy öröm számukra, ahogy örömet okozhatnak a közönségnek. Úgy érzem, az elmúlt évek munkája meghozta eredményét, folytatjuk, hogy a színvonalat fenntartsuk. A családunkon belül is fontos lesz ez az év, bármelyik pillanatban megszülethet a harmadik unokám. Minden pozitívummal együtt szebb, jobb, napsugarasabb, vidámabb, őszintébb, becsületesebb, egészségesebb és boldogabb esztendőt kívánok mindenkinek!

Dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza kórház főigazgatója, országgyűlési képviselő:
– Mindenképpen mozgalmas éven vagyunk túl, sokféle és szerteágazó tevékenység van mögöttünk az egészségügyben. Úgy gondolom, nagyon sok pozitívumnak örülhetünk, de tudom, hogy nagyon sok még a feladat. A most kezdődő új esztendő a látványos építkezések esztendeje lesz a megyei kórházban, nagyszabású fejlesztések indulnak el. Az is fontos dolgunk azonban, hogy minőségi tartalommal, megfelelő színvonalú gyógyító munkával töltsük meg a most épülő, rendkívül modern körülményeket biztosító új épületeket.

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter:
– Az új esztendőtől békességet, sikereket és hasznos munkát várok, bízom benne, hogy ebben lesz része valamennyi magyar embernek. A mezőgazdaság sikeres betakarítást és eredményesen elvégzett őszi munkákat tudhat maga mögött, amivel megalapoztuk a 2014-es évet. Egy szerencsés időjárással tovább nőhet a termelés, ezáltal a megélhetés a magyar vidéken. Szeretnék minél több időt a családommal, barátaimmal eltölteni Karcagon úgy, hogy közben eleget tudjak tenni feladataimnak is. Bízom benne, hogy a magyarság helyes döntést hoz, így megerősíti azokat a nemzeti értékeket, amelyeken a kormányzás, a szilárd állam nyugszik.

Hortiné Dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója:
– Múzeumunk ebben az új évben ünnepelheti fennállásának száznegyvenedik évfordulóját, amiről szeretnénk méltóképp megemlékezni. Mindent megteszünk annak érdekében is, hogy kiemelkedő jelentőségű rendezvényeinkhez – mint például az I. világháború kitörésének évfordulójáról való megemlékezés, a Múzeumok Éjszakája program, történelmi játszóház rendezése –, a megfelelő anyagi hátteret biztosítani tudjuk. Mindezek mellett pedig azt remélem, hogy 2014-ben megnyugtatóan megoldódhat múzeumi tárgyaink raktározásának kérdése.

Iváncsik Imre, az MSZP országgyűlési képviselője:
– A legfontosabb, hogy az új esztendőben elkerüljön bennünket a betegség. Az egészségünk a legfontosabb, a többi már csak rajtunk múlik. A tavasztól megújulást várok. Bízom benne, a választók rájönnek arra, hogy a saját és az ország sorsának irányítása az ő kezükben van, és elmennek szavazni. Azt is remélem, bizalmat adnak nekem, és újra képviselő lehetek. Ami a személyes teendőimet illeti, az esztendő nagy feladata számomra az angol nyelvvizsga megszerzése, ehhez bizony sokat kell tanulnom idén.

Karmazin György, a BI-KA Logisztikai Kft. tulajdonosa:
– Nyugodt szívvel mondhatom, hogy jól zártuk a 2013-as évet. A jövőben is ezt a szintet szeretnénk tartani, sőt tovább növelni mind a pénzügyi eredményeket, mind a szolgáltatásaink minőségét. Komolyan fontolgatjuk, hogy néhány hónapon belül kilépünk a külpiacra is. Jómagam egyre inkább tulajdonosként képviselem a céget, magát a cégvezetést már átadtam. A 2014-es évben számomra a legnagyobb kihívást a doktori disszertációm megvédése jelenti. Emellett a már hagyományos, januári üzletember-találkozónkra készülünk.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke:
– Az elmúlt esztendőben új pályára állt a megye, hiszen a gazdaság- és területfejlesztés lett a legfőbb tevékenységünk. Ehhez kapcsolódva elkészültek a 2014-től 2020-ig tartó európai uniós időszakra szóló tervek, s bízom benne, hogy a komoly és átgondolt előkészítő munka, a sok egyeztetés meghozza majd a gyümölcsét, már 2014-ban látszódni fognak az első eredmények. Ami pedig a családot illeti, ezen a téren folyamatos változás az életem. A legnagyobb fiam iskolába, a legkisebb óvodába kerül a most induló esztendőben, akad tehát tennivaló bőven.

Kövesdy Zsolt, Kunszentmárton plébánosa:
– Optimista ember vagyok, hiszem, hogy az új esztendő rengeteg jót fog hozni. De nemcsak nekem és Kunszentmártonnak, hanem az egész országnak. Hiszek a szebb jövőben, és ezért tenni is hajlandó vagyok. Folytatom például a munkahelyteremtést, remélem, ebben az évben is legalább félszáz embernek tud majd feladatot adni a plébánia. Nem hagyjuk abba a templomrekonstrukciót és a közösségépítéset sem. Mert ez a város egy kincsesdoboz, értékes emberekkel, akiket megpróbálok a legkülönbözőbb területen összehozni.

Ezek is érdekelhetik