Bulvár

2016.05.29. 20:03

Félő volt, hogy érvénytelen lesz a rekordkísérlet

Rekordkísérlet, erdei futóverseny, gyalogos kalandtúra, labirintus tájékozódási verseny, emellett játékos ügyességi feladatok, életmód-tanácsadás, és egyéb programok várták vasárnap a Mozgató Er(d)ő elnevezésű családi életmód napra NEFAG Zrt. Széchenyi Ökoturisztikai Parkerdejébe kilátogató kicsiket és nagyokat.

Szoljon.hu

A legifjabban a játszótér örömeit is élvezhették, hiszen a programok többsége ott zajlott.

– Valamikori álmom, hogy vízen, földön és levegőben hatalmas programot tudjunk itt megvalósítani. Szárazföldön már minden részét használják a parkerdőnek – árulta el Horváth Erdő, a rendezvényen házigazdaként programadójaként részt vevő Erdei Művelődési Ház vezetője.

Az életmód napon szerepet kapott a másság is, érzékenyítő programok hívták fel a figyelmet a fogyatékkal élők nehézségire, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kutyás, Braille-írósos bemutatkozója mellett a hulahoppkarika-átbújás hivatalos magyar Guinness-rekord kísérletével készült e napra. A vállalkozó szelleműek – köztük gyerekek, nyolcvan felettiek és fogyatékkal élők is – az erdőben egy egymás kezét fogva zárt láncot alkottak és így vezettek körbe átbújva rajta egy karikát. ilyen rekordot még soha nem állítottak fel Magyarországon, így a szervezőknek amiatt nem kellett aggódniuk, hogy nem lesz meg a létszám, ám a kísérlet érvényessége így is veszélybe került. Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora ugyanis nem érkezett meg időben a helyszínre, így több mint fél óra késéssel, a jelenléte nélkül indították útjára a karikát.

Szerencsére számos felvétel is készült, így a mégiscsak befutott regisztrátor ezek alapján számolta össze a résztvevőket és fogadta el hitelesnek a kísérletet. Az első hivatalos rekord így 88 fő és 8 perces időtartam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!