Járvány

2020.12.18. 09:45

Már a Twitter is letiltja az oltással kapcsolatos álhíreket

Sorra jelentik be a közösségi média óriásai, hogy nem adnak helyet a félretájékoztatásnak.

Forrás: Shutterstock

Nem csak a járvánnyal, hanem a koronavírus elleni védőoltással kapcsolatos alaptalan vagy félrevezető, potenciálisan ártalmas tartalmakat is eltávolítja oldaláról, így minden olyan tweetet törölnek, amely szándékos összeesküvést, ártó szándékot vagy népességszabályozási szándékot sejtet az oltásokkal kapcsolatban – közölte a Twitter.

Azt is tudatta a vállalat, hogy tweetjeik törlésére szólíthatják fel azokat a felhasználókat, akik védőoltások mellékhatásairól tesznek közzé hamis információkat. A széles körben cáfolt álhíreket pedig letiltják.

Az új szabályok a jövő héten lépnek érvénybe.

A közösségi oldal a jövő év elejétől azt is megkísérli, hogy figyelmeztető címkével látja el azokat a tweeteket, amely megalapozatlan pletykákat, vitatott állításokat és hiányos vagy elavult információkat tartalmaznak a járvánnyal kapcsolatban.

A Facebook és a Google tulajdonában álló Youtube az elmúlt hetekben már bejelentette, hogy letiltják a vakcinákkal kapcsolatos álhíreket.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!