nem fotelkalandor

2018.02.17. 21:48

A legdélibb és a legészakibb kocsmáig is elautózott

Az északi sarkkörtől Chile déli részéig tartó, 3 földrészen és 21 országon át vezető, több mint 32 ezer kilométeres út megtétele 7 hónapjába telt.

Egy devoni férfi, Ben Coombs elképesztő dologra vállalkozott. Kitalálta, hogy veterán sportkocsijával, egy húszéves TVR Chimaerával elvezet a világ legészakibb kocsmájától a legdélibbig.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10159295554635451&set=a.10151095148665451.822345.683830450&type=3

Az északi sarkkörről Chile déli részéig tartó, 3 földrészen és 21 országon át vezető, több mint 32 ezer kilométeres út megtétele 7 hónapjába telt.

Az út a Svalbard nevű norvég szigeten, egy bányászfaluban kezdődött, ahol csupán négyen laknak, mégis van kocsma. Nem könnyű megtalálni, ugyanis sehol sincs fűtés, kivéve egyetlen szállodát, nos, itt bújik meg a helyi ivó, és ráadásul itt laknak a falubeliek. Ettől függetlenül ez a bár van legészakabbra – mint arról egyebek között a BBC is beszámolt.

Ben nem csak úgy furikázott, gondosan megtervezte az utat, és csak azokat a vendéglátóipari egységeket vette számításba, ahova bárki betérhet és kérhet egy pofa sört.

Nem véletlenül, ugyanis az Antarktiszon is vannak bárok, de oda „civil” nem mehet be, csak a térségben dolgozó kutatók.

Így a legdélibb kocsma a Chilében, Tűzföldön lévő Puerto Williamsben van. Coombs  világkörüli kocsmatúrája Norvégiából Észak-Európán át Southamptonba vezetett, innen pedig komppal New Yorkba, aztán Kaliforniába, majd Mexikón át Chile felé.

Borítókép: Facebook

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!