változás

2021.02.05. 17:00

Új kollégiumba költözhetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói

A korábbi Vas utcai szállásnál modernebb négyszintes épület Budapesten a XI. kerületben, a Nagyszeben utcában található.

Budapest, 2021. január 21. Szarka Gábor kancellár a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem Zsigmond Vilmos Mozgóképmûvészeti Intézetének helyet adó épületben, a Duna TV egykori székházában 2021. január 21-én. A Színház- és Filmmûvészeti Egyetem (SZFE) történetének legjelentõsebb fejlesztési programja vette kezdetét, amelynek elsõ lépéseként új intézetnevekkel és megújult, modern oktatási helyszínekkel várják a hallgatókat és oktatókat - közölte Szarka Gábor az SZFE új, naphegyi campusának sajtóbejárásán. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Új helyszínre költözhetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói – közölte az intézmény pénteken.

Mint írják, a korábbi Vas utcai szállásnál modernebb négyszintes épület Budapesten a XI. kerületben, a Nagyszeben utcában található.

Tizennyolc szobában 60 ágy, plusz 7 vendégágy áll a lakók rendelkezésére – áll a közleményben, amelyben kiemelik, hogy a külföldi oktatók számára 3 szobát rendeztek be.

Mint írják, a kollégiumtól a 8E buszjárattal elérhetők az egyetem oktatási helyszínei.

A közleményben felidézik, hogy az egyetem új vezetése a Vas utcai kollégium állapotát látva úgy döntött, hogy a bentlakásos hallgatóknak is méltóbb körülményeket teremt.

Szarka Gábor kancellárt idézik, aki elmondta: hosszas keresés után akadtak rá a Nagyszeben utcai épületre, amelyet a bérbeadó tulajdonos néhány hét alatt felújított.

A hallgatók a kormány által bevezetett korlátozó intézkedések végeztével, a gyakorlati jelenléti oktatás megkezdésével költözhetnek be az új kollégiumba – áll a közleményben.

Borítókép: Szarka Gábor az SZFE kancellárja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!