Film

2007.04.04. 10:00

Hofi Géza: Hofi Tükre No. 5.

Jelenleg immár Hofi Géza televíziós fellépéseinek ötödik része van terítéken, melynek fő részét Hofi Géza Nevezz csak cucinak című, 1982-es, a Magyar Televízió készítette, a Mikroszkóp Színpadon elhangzott műsorának felvétele teszi ki.

Baranyi György

Hofi Géza a maga nemében a humorban verhetetlen és egyben felejthetetlen művész. Karaktere, jellemző, szinte szállóigévé vált mondásai mind itt élnek velünk tovább. A Hungaroton kiadó jóvoltából sorra jelennek meg tőle televíziós műsorainak újrakiadott felvételei Hofi Tükre címen DVD-n. Jelenleg immár az ötödik rész van terítéken, melynek fő részét Hofi Géza Nevezz csak cucinak című, 1982-es, a Magyar Televízió készítette, a Mikroszkóp Színpadon elhangzott műsorának felvétele teszi ki. A műsor tulajdonképpen egy műtétre épül, illetve arra, hogy az altatás alatti kábulatában mi mindent tud elmondani — persze hogy a rendszerről, a  „cucilizmusról”. Vérbő és egyben intellektuális humor, a kádári idők megengedte keretek között, sőt, azért azokon át is nyúlva rendesen. Hofival együtt kacsintottunk össze mi is, hiszen tudtuk jól, miről beszél. A nevetéstől pedig ez esetben is tényleg a hasunkat fogjuk. A DVD-n szerepel még két másik felvétel. Az egyik, egy Majakovszkij-versre épülő átirat (Iván Kozirev öntőmunkás elbeszélése arról, hogy hogyan költözött új lakásba), amely a hazai szövetkezeti lakásépítések minőségi helyzetéről ad igencsak karikírozott képet. A másik pedig egy dalparódia, amiben Hofi szintén nagyon erős volt. Ez a nagyszerű baráttal, Koós Jánossal készült Frédi és Béni jelenet, melyben ismét megcsillogtatja virtuzitását, kiváló ötletességét Hofi Géza. Ez a Hofi Tükre összeállítás is olyan, ami egyetlen, a humort kedvelő ember polcáról sem hiányozhat.
(Hofi Tükre No. 5. Kiadó: Hungaroton)

Tartalom:
1. Nevezz csak Cucinak (1982)
2. Iván Kozirev öntőmunkás elbeszélése arról, hogy hogyan költözött új lakásba (1975)
3. Frédi és Béni (1971)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!