Foci-Eb 2020

2021.06.28. 16:16

Beleszerettek a portugálok az Illovszky Rudolf Stadionba

A portugálok küldöttsége és újságíróhada kifogástalan körülmények között dolgozhatott Angyalföldön. A portugál labdarúgók az Illovszky Rudolf Stadionban edzettek – különösen elégedettek voltak a gyepszőnyeggel –, a média munkatársai pedig a klub kézilabdacsarnokában verték fel főhadiszállásukat.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

 

Amikor a Vasas SC területén épült a létesítmény, az MLSZ felvetette a klubvezetőségnek, az Eb idején biztosítsanak edzéslehetőséget valamelyik résztvevő számára. Markovits László elnök és csapata nyitott volt a lehetőségre, az UEFA második kategóriájába sorolt létesítmény látványterve bekerült az európai szövetség katalógusába, leszögezve, az esemény előtti edzőtáborozásra vagy az Eb idején edzéslehetőség biztosítására egyaránt alkalmas. Több ország sportági szövetsége, többek között a francia, az ukrán is érdeklődött – sportigazgatói, főtitkári szinten –, ám a portugálok első látásra beleszerettek a takaros arénába, s ezt jelezték is az UEFA-nak. Egy kritériumnak azonban nem felelt meg az Illovszky-stadion: nincs a környéken olyan színvonalú szálloda, amelyet a szabályok szerinti maximálisan 15 perc alatt a sportküldöttség elérhet. Az UEFA rugalmas volt: a margitszigeti Grand Hotelt felvette hivatalos listájára, a portugálok ezért ott foglaltak szobákat.

A stadionhasználat ügyében a Vasas az UEFA-val szerződött, a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban kialakított médiaközpont (sokkal komfortosabb, mint a lelátói sajtóhely) kapcsán a Portugál Labdarúgó-szövetséggel. Első körben 150 médiamunkás érkezett volna, de a koronavírus-járvány miatt megfeleződött a létszám. A labdarúgók által használt valamennyi belső térbe tilos volt a belépés.

A stadionhasználatért az UEFA két alkalommal számláz: az első részletet a kontinensbajnokság előtt átutalta, a második utána esedékes. Az összegek titkosak, de a megállapodásnak van olyan pontja, hogy ha a partner elégedetlen, nem folyósítják a teljes összeget. A portugál sajtóvisszhangok alapján a Vasas esetében erre aligha kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!