Gazdaság

2013.10.22. 11:39

Kampányfogásról lenne szó?

Hosszú ideje zajlik a vita Pócs János (Fidesz) és dr. Szekeres Imre (MSZP) országgyűlési képviselők között a Jászsági közutak rendbetételének kérdéséről.

Szoljon.hu

Augusztus derekán dr. Szekeres Imre tartott sajtótájékoztatót a témában, mondván már egy éve kellene a felújított főúton közlekednünk, ha minden annak megfelelően zajlik, ahogy arról a korábbi szocialista kormány határozatot hozott.

Hangsúlyozta, hogy a regnáló kormány immáron négy alkalommal változtatott a beruházás ütemezésén. Továbbra is úgy véli a halasztásnak nem az volt az oka, hogy nem volt rá pénz, hisz az uniós forrás rendelkezésre állt, ezt több hivatalos dokumentummal – a  minisztériummal, illetve az NFÜ-vel és a NIF-el történt levélváltással – támasztotta alá.
Ezzel szemben Pócs János folyamatosan kitartott amellett, hogy a fejlesztéshez szükséges pénz nem volt meg, azt a jelenlegi kormány idején biztosították uniós forrásból. Minden esetre a fideszes honatya bejelentette, hogy aláírták a szerződést a munkaterület átadásáról.

Ennek megfelelően a jövő héten a kivitelezőknek átadják a munkaterületet, október 29-ével pedig megkezdődhet a főút felújítása. A jászberényi körforgalmi csomóponttól a hevesi megyetábláig erősítik meg a főút burkolatát előreláthatólag 2014 őszére. Abban az esetben lehet csúszás, ha az időjárás nem kedvez a kivitelezőknek. Akkor 2015 tavaszán adják át az utat – mutatott rá a képviselő. A beruházás költsége 9,8 milliárd forint. Idén a padkarendezési munkákat, a vízelvezető árkok kialakítását, tisztítását kezdik meg.


Dr. Szekeres Imre üdvözölte a bejelentést, majd hozzátette, hogy a főút rendbetételéről már 2007-ben döntöttek, és 2010-ben meg kellett volna kezdeni a munkát. Ugyanakkor bejelentette, hogy módosító javaslatot nyújt be a költségvetéshez a térség mellékútjainak további felújítása érdekében. Úgy vélte, csak azokat az utakat újították fel eddig, amelyekhez uniós forrásból az előző kormány teremtette meg a fedezetet. A felújítás sorrendiségét egyébként internetes közvélemény-kutatása eredménye alapján határozta meg, de a fejlesztés indításáról nem kapott egyértelmű választ a szaktárca vezetőjétől.
Pócs János egyszerű kampányfogásként értékelte az elhangzottakat, mondván akkor kellett volna megtenni minden az utakért, amikor kormányon volt, de az útépítések most zajlanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!