JÁSZSÁG

2017.11.11. 08:14

Újabb fejlesztésekre számíthat öt település a Jászságból

A területfejlesztési programok támogatási összegeinek felhasználása mellett a közeljövőben a modern kisvárosok programnak is kedvezményezettje lehet a Jászság.

Pócs János országgyűlési képviselő elmondta, hogy a Jászság öt városának vezetőjével több alkalommal tartottak már megbeszélést.

Az érintett települések (Jászberény, Jászapáti, Jászárokszállás, Jászfényszaru, Jászkisér) által megfogalmazott célokat eljuttatták a kormány képviselőjéhez.

Az infrastruktúra további fejlesztése mellett jelentős hangsúllyal jelent meg a célok között a turisztikai beruházások igénye, illetve a lakhatási lehetőségek kibővítését támogató fejlesztések szándéka.

Pócs János hozzátette, hogy a támogatási igények vizsgálata, áttekintése zajlik ezekben a hetekben. Újabb kistérségi egyeztetések az elkövetkező hetekben már nem lesznek.

Várhatóan 2018 első hónapjaiban kapnak majd információt arról, hogy mely fejlesztési elképzelések támogatását tartotta indokoltnak a kormányzat, illetve a támogatási összegekre milyen ütemezéssel lehet számítani.

B. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!