Krimi

2023.02.28. 19:53

Az orvos szerint csak veseköve lehetett a 15 éves terhes lánynak, aki megölte csecsemőjét

Két hónapja vizsgálták meg, márciusban ment volna ultrahangra.

Fotó: Ádám János

Borzasztó részletek derültek ki az emődi tragédiáról.

A Tények riportja szerint a lány két hónapja járt orvosnál, miután alhasi görcsei voltak. Megvizsgálták, de az orvos azt mondta, veseköve lehet, ezért beutalta egy márciusi ultrahangidőpontra.

Múlt héten pénteken azonban a lány otthon rosszul lett. Édesanyjának azt mondta, kimegy levegőzni, az udvaron szülte meg a kisbabáját, majd WC-papírt tömött a szájába és átdobta a szomszédba. 

A kisbabát akkor találták meg, amikor a tinilány később megint rosszul lett, kórházba vitték, és ott kiderült, hogy nemrég szült. A kisbaba a kórházban halt meg.

A boon.hu azt írja, a lányt hétfőn két rendőr kísérte a Miskolci Törvényszék épületébe, ahol a bíróság úgy döntött, letartóztatás helyett csak a lány mozgását korlátozzák. Hazaengedték, iskolába járhat, de a vármegyét nem hagyhatja el. Rendszeresen jelentkeznie kell a rendőrségen és szúrópróbaszerűen is ellenőrizhetik. Ezek az intézkedések március 24-ig mindenképpen érvényesek.

Az ügyészség 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolta meg – írja a portál.

Borítókép: A 15 éves lány hétfőn a Miskolci Törvényszéken

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában