Tökéletesség a zene kedvéért

2018.06.02. 17:19

Két lemezzel jelentkezett Benjamin Schmid és a Pannon Filharmonikusok

A pécsi zenekar két új kiadványa rezidens szólistájuk, Benjamin Schmid osztrák hegedűművész közreműködésével jelent meg - közölte az együttes.

A közleményben felidézték, hogy az egyik felvétel még 2016 telén készült, és az osztrák Gramola kiadó gondozásában jelent meg. Azon Bartók Béla első és második hegedűversenye hallható. „Nem egy újabb Bartók-felvétellel akartunk előállni, hanem a Bartók-felvétellel” – idézte az összegzés az osztrák művészt.

A Csajkovszkij hegedűversenyét és Dvořák f-moll románcát tartalmazó másik – a német Oehms Classics által kiadott – hanganyagról szólva kiemelték, hogy a felvételt a hónap lemezének is megválasztotta a kiadó.

Mint hozzátették, a német kiadó a 2017 őszén rögzített felvétel megjelentetésével ünnepli a világhírű osztrák szólista ötvenedik születésnapját.

Mindkét, májusban megjelent lemezen Bogányi Tibor rezidens karmester dirigálta a pécsi együttest. A közlemény szerint Benjamin Schmid a karmesterről úgy nyilatkozott: „Arrafelé tereli a zenét, ahol lennie kell, nem tökéletességet akar a tökéletesség kedvéért, hanem tökéletességet a zene kedvéért.”

Borítóképünkön Benjamin Schmid

Forrás: pfz.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!