Asztalitenisz-vb

2022.10.05. 15:40

Kikapott a kínaiaktól, búcsúzott a magyar női csapat

A magyar női válogatott az esélyeknek megfelelően simán, 3-0-ra kikapott a házigazda kínai válogatottól a Csengtuban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokság nyolcaddöntőjében, és kiesett.

A női válogatott is búcsúzott a Csengtuban zajló asztalitenisz-vb-től

Forrás: Magyar Asztalitenisz Szövetség/Facebook

A szerdai mérkőzésen először a világranglistán 152. Hartbrich Leonie a rangsorban vezető, egyesben olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Szung Jin-sától kapott ki úgy, hogy egyik játszmában sem tudta megnehezíteni riválisa dolgát, ahogy Madarász Dórának (76.) sem sikerült ez az olimpiai bajnok Csen Meng (2.) ellen.

Dari Helga (292.) szintén lehetetlennek tűnő feladat előtt állt a világbajnoki címvédő Vang Man-jüvel (3.) szemben. A 20 éves magyar játékos a simán elbukott első két szett után a harmadikban sokáig jól tartotta magát, 8-7-re még vezetett, azt követően viszont riválisa sorozatban négy pontot szerzett, és lezárta a párharcot.

Ezzel a magyarok számára véget ért a vasárnapig tartó vb, mivel a férfiak nem jutottak tovább a csoportjukból, és már korábban búcsúztak.

Eredmények (a viadal honlapja alapján), csoportkör, 4. forduló:
   nők, nyolcaddöntő:
Kína-Magyarország 3-0
---------------------
Szun Jing-sa - Hartbrich Leonie 3-0 (4, 2, 2)
Csen Meng-Madarász Dóra 3-0 (4, 4, 3)
Vang Man-jü - Dari Helga 3-0 (3, 2, 8)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában