Videóval/Jászberény

2022.05.29. 14:40

Rubint Réka mesélt a karrier és a gyermekvállalás kapcsolatáról

A jászberényi gyökerekkel rendelkező fitneszedző, Rubint Réka a Tények+ műsorában beszélt arról, hogyan egyeztethető össze a karrier és a gyermekvállalás.

Szoljon.hu

Rubint Réka Fotó: tenyek.hu

Nincs igazság. Legalábbis az ügyben, hogy meddig kell otthon maradni a gyermekkel. Nincs ember, aki ezt egy édesanyának megszabhatja. Kínában sokáig 3 hét volt a kivehető maximális szülési szabadság. Ma már nem így van, de Pápua-Új Guíneán, vagy például az Egyesült Államok nagy részén egyáltalán nem támogatják a frissen szült anyákat – írja a Tények.

A magyar fitneszvilág királynője, Rubint Réka három gyermek boldog édesanyja, akinek az anyaság mellett mindig is nagyon fontos volt a karrierje.

– Az első számú biztos vagyok benne, hogy minden anyának a gyermekei és a családja. 

De nagyon fontos, hogy ne mondjunk le azokról a dolgokról, ami minket feltölt, és számomra ez a munka volt.

– Amikor az életünk úgy adja, hogy gyermeket vállalhassunk, akkor vállaljunk – kezdte Rubint Réka, aki húszas évei elején ismerkedett meg férjével, Schobert Norbival, egy évvel később pedig meg is született első gyermekük, Lara.

Mint mondja, akkoriban telt házas fitneszórákat tartott Budapesten, így a kismama szerep akkor nem a legideálisabb pillanatban érkezett. Hozzáteszi ugyanakkor, hogy a világ legcsodálatosabb dolga történt meg vele. Az edzések ennek ellenére megmaradtak Réka életében.

– Emlékszem, hogy a kis bébihordóval mentem, netán lefejtem a tejet, a kicsit pedig otthon hagytam a Norbival, hogy akkor etesse meg, mert este volt aerobik órám, persze sokkal kevesebb, mint korábban. Tehát meg kellett találnom az egyensúlyt – mesélte.

Nem sokkal később újabb fővel bővült a Schobert család, megszületett ugyanis a pár második gyermeke, Norbika. Ebben az időszakban azonban már teljesen az anyaság került előtérbe Réka életében. Harmadik kisfia, Zalán viszont újfent karrierje csúcspontján érkezett.

– A szülés után tizenkét nap múlva már ismét ott álltam a színpadon, és nyilván nem azzal az intenzitással, de elkezdtem órákat tartani. 

Márciusban megszületett Zalán, júniusban pedig megtartottam az első külföldi alakreformtáboromat.

– Tehát vittem a négyhónapos csecsemőt, a nagyobb gyerekeket, a férjemet és anyukámat is – részletezte. Hozzátette, nem volt fennakadás, ugyanúgy ment minden, mint korábban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!