Próbafőzés

2023.10.04. 18:30

A Séfek séfje zsűritagja segítette a szolnoki szakácsokat

Próbafőzést és -kóstolást tartottak a minap a szolnoki Garden Hotelben. Véndégséfek és helyi szakácsok közösen készítették el a menüsort, ami az október végi francia vacsoraesten is készül majd. A főzésben részt vett Vomberg Frigyes is.

Rimóczi Ágnes

A sztárséf, Vomberg Frigyes (balról a második) is segítette a szolnoki szakácsok munkáját

Fotó: Bali István

Immár hagyomány, hogy október végén francia vacsora estet tartanak Szolnokon, a Garden Hotelben. Az eseményen Auguste Escoffier, a legendás francia séf a modern konyha megalkotója, a „Szakácsok császára, a Császárok szakácsa” születésének tiszteletére várják terített asztalokhoz a gasztronómia ínyenceit. Idén is megrendezik a gasztroprogramot, s hogy minden jól sikerüljön, a minap próbafőzést és -kóstolást tartottak a hotelben, s a résztvevők kiválasztották a borokat is.

Az ételek a francia est leendő vendégséfe, Adamek Balázs vezérletével készültek, ő tavaly az Abu Dhabiban megrendezett Szakácsok Világszövetsége (WACS) versenyén képviselte hazánkat. Segítői sem voltak akárkik, a szolnoki Escoffier rend tagjai: Garzsik Péter, Madarász Sándor, Zoboki Zoltán mesterszakácsok, Ferenczi Miklós a Szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskola oktatója, s aki szakmai tanácsokkal is segítette a szakácsokat, Vomberg Frigyes, a Séfek Séfe zsűritagja. A finomabbnál finomabb borokat, mint mindig, Kolozsvári András sommelier, borszaktanácsadó ajánlotta az ételekhez.

S hogy mi is lesz a menüsor? Október 27-én, pénteken az este hat órakor kezdődő vacsoraesten kiderül, ahol francia sanzonok is felcsendülnek majd.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!