hirdetés

2019.05.23. 06:45

A természetjárás segít a testi-lelki egészség megőrzésében

A rendszeres testmozgás egészségre kifejtett hatásához kétség sem férhet. A tavaszi napsugarak sokakat csábítanak a szabadba, és ahogy egyre melegebb lesz az idő, úgy mind többet szeretnénk a zárt tereken kívül tartózkodni.

Forrás: Pixabay.com

A természetjárás korosztálytól függetlenül remek programnak ígérkezik. Hazánk szebbnél szebb tájakkal várj az utazni, kirándulni vágyókat, és akár több nap erejéig is érdemes felkeresni valamelyik túraútvonalat, természetvédelmi területet.

Az erdős-mezős, hegyvidéki területen azonban nem elegendő egy papucs, hiszen a kényelmes séta érdekében nélkülözhetetlen a megfelelő lábbeli. Deichmann akció keretein belül kiváló minőségű túracipőket szerezhetünk be, de a kiránduláshoz elmaradhatatlan hátizsákok is szép számmal megtalálhatóak a kínálatban. Érdemes a kényelemre törekedni, de ennek érdekében ma már a trendkövetésről sem kell lemondanunk.

A természetjárás kiemelt élményt jelenthet akkor, ha vízpart is van a közelben. Nyáron akár egy úszás erejéig felfüggeszthető a séta, és felfrissülve indulhatunk útnak a vízparti látogatás után. Legyen szó bármilyen mozgásformáról is, a megfelelő sportruházatra, eszközökre és felszerelésekre mindenképpen szükségünk lesz.

Ezek előnyeit akár nyaralás vagy rendszeressé váló szabadidős tevékenység alkalmával is kihasználhatjuk. Hervis akció segítségével olcsóbban juthatunk hozzá a kiszemelt ruházathoz, mely garantáltan időtálló minőséget képvisel.

Fotó: Pixabay.com

A természetben töltött idő sokszorosan kifizetődik. A friss levegőn történő mozgás jótékony hatással van a szív-és érrendszerre. Az aktív kikapcsolódás segíthet megszabadulni a plusz kilóktól, ráadásul a tüdő is erősödhet a rendszeres túrázás, sportolás hatására.

Nem csak a test hálálja azonban meg az ilyen irányú odafigyelést, hanem a lélek is. Mivel mindennapjainkban rendszerint jelen van a stressz, és alig akad időnk saját magunkra, néha érdemes kiszakadni ebből a taposómalomból, és visszatérni a természet kínálta lehetőségekhez.

A nyári hónapokban sem mindig a zsúfolt élményfürdők bizonyulnak jó választásnak, hiszen rengeteg természetes vízzel is rendelkezik hazánk, melyek környékén remek kikapcsolódási lehetőségek várják a turistákat. Fedezd fel Magyarország számodra még feltérképezetlen tájait, és éld át a természet közelségének utánozhatatlan érzését! A természetvédelmi övezetek, arborétumok remek színtérnek bizonyulnak ehhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!