Hirdetés

2020.10.01. 16:25

Hogyan válassz és viselj jól egy kötött pulóvert?

A férfiaknál a kötött pulóver kérdése mindig egy kissé megosztó: vajon elég férfias lehet egy ilyen ruhadarab? A válasz egyértelmű igen, sőt, nagyon stílusos és trendi is a kötött az erősebbik nem képviselőinek körében – persze csak akkor, ha jól választanak, és megfelelően viselik.

Forrás: freepik.com

A kötött pulcsik nem egyformák. Ha lelki szemeid előtt a nagyimintás pulóverek jelennek meg, amikor kötöttre gondolsz, ezt a képet gyorsan töröld ki a fejedből. Ma már teljesen mást értünk ezalatt, így kifejezetten elegáns is lehet egy kötött pulcsi. A Bolf kínálatában láthatsz néhány példát arra, hogy milyen is egy igazán modern, divatos kötött pulóver – és akár be is szerezheted a sajátjaidat!

Kötött pulóverek széles választéka

Ha végigböngészed az említett kínálatot, láthatod, hogy nagyon sokféle kötött pulóver létezik, így bármilyen is a stílusod, találhatsz hozzá megfelelőt.

Néhány példa, a teljesség igénye nélkül:

  • Gombokkal záródó
  • Cipzáras
  • Garbó nyakú
  • V-kivágású
  • Kereknyakú
  • Egyszínű
  • Mintás
  • Cipzáras nyakú
  • Mindegyik pulóver teljesen másképp mutat, más alkalomra jelent megfelelő választást. A legjobb, ha többfélét szerzel be belőle, hogy bármit viselsz is, fel tudd hozzá venni!

    De hogyan is lehet jól viselni egy ilyen pulóvert?

    Nos, egy fontos alapszabály van: a kötött pulcsi nem sportos. Az egyetlen alkalom, amikor biztosan nem lesz jó választás, az az, ha sportos ruházathoz választod. Mozgáshoz nem is praktikus, és a laza stílus, melegítőanyag mellé nem is igazán illik. Dolgozni, szabadidős tevékenységekhez viszont kiváló. Egy kötött pulóvert felvehetsz elegánsabb öltözékhez, akár színházba is, de farmerrel is jó választás lehet. Amennyiben kicsit visszafogottabb, kifinomultabb megjelenés a cél, válassz minta nélküli, semleges színű pulcsit: szürkét, bézst, feketét. Egyre figyelj: a cipzár mindegyik pulcsit kissé sportossá teszi, így hivatalosabb alkalmakra ne olyat vegyél fel!

    Vedd figyelembe a saját alkatodat!

    Fontos kérdés az is, hogy milyen fazon áll jól neked. Ha kisportolt alkatod van, a test vonalát követő, slim fit fazon nagyon jól áll rajtad, de ha van egy kis elrejteni kívánt fölösleg, akkor inkább az egyenes szabás megfelelő. A nyakkivágás is nagymértékben meghatározza, hogy fog állni neked az adott pulcsi. Van, akinek a V-nyak nagyon előnyös, más vonásaihoz inkább a kerek passzol, és a garbó se áll jól mindenkinek – kérd ki nyugodtan a környezetedben élők véleményét.

    Nem mindegy, mihez veszed fel

    Mindemellett természetesen az is sokat számít, hogy a pulóveren kívül mi van rajtad. Ahogy említettük, melegítővel például nem éppen jó ötlet hordani, de ugyanez vonatkozik a kiegészítőkre is: sportcipővel, sporttáskával furcsán mutat, a kötött pulóver alapvetően komolyabb, alkalmibb viselet. Farmerrel, chino nadrággal viszont kiválóan összeillik, így ezeket bátran viselheted hozzá. Ami a cipőt illeti, az elegánsabb típusokat részesítsd előnyben, és tökéletes lesz az összhang.

    A kötött pulóver igenis lehet férfias, ha megfelelően viseled! Ha eddig még nem tetted, itt az ideje, hogy kipróbáld, mert egyre divatosabb!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!