Frissítve

2023.05.19. 10:46

Megsérült egy artista cirkuszi mutatvány közben, félbeszakadt a szolnoki előadás - videóval

Sokáig mozdulatlanul feküdt a földön az az artistalány, aki kizuhant motorjával egy gömbből mutatvány közben a szolnoki előadáson. A sérülthöz azonnal mentőt riasztottak, mint az a Magyar Nemzeti Cirkusz közleményéből kiderült, medencesérülést szenvedett.

Molnár-Révész Erika

Az artista műsor közben szenvedett balesetet

Forrás: Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook-oldala

Óriási volt a pánik a Magyar Nemzeti Cirkusz csütörtök esti szolnoki előadásán, amikor mutatvány közben az egyik artista a motorjával együtt hirtelen kirepült az óriási gömbből.

– A nagy gömbben köröztek, először egy motoros egyedül, majd ketten, végül öten. A gömb először szétnyílt, majd, amikor kezdett becsukódni, akkor repült ki belőle a motor és a lány is.

Nagyon megijedtünk, óriási volt a pánik, ugyanis az artista sokáig mozdulatlanul hevert a földön.

– A társulat tagjai azonnal körbevették, majd udvariasan megkérték a közönséget, hogy távozzanak. Nemsokára, talán öt perc múlva már a mentők és a rendőrség is kint volt – számolt be az átéltekről egy neve elhallgatását kérő szemtanú.

Az Alice nevű artistalányt a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállították, állapotáról a cirkusz társulata adott ki közleményt.

– Minden kedves nézőnkkel, akik a mai szolnoki premier előadásunkon részt vettek, szeretnénk tudatni, hogy a balesetet szenvedett női motorosunkat, Alice-t medence sérüléssel szállították kórházba, állapota stabil és felépüléséről biztosítottak minket a kórház dolgozói. Az előadás alatt minden biztonsági előírás betartása ellenére sajnos előfordulhatnak balesetek, ez az artista előadóművészek szakmájának velejárója – írták.

A közleményben hozzátették, a sérült artista hálás a jókívánságokért, melyet továbbítanak számára, és azt remélik, mielőbb visszatérhet a porondra. 

Frissítés - 11:35

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányságot.

– A kérdezett ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt nyomozást rendelt el. Egyéb információt jelenleg nem kívánunk közölni – tájékoztatott Sipos-Kácsor Andrea alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!