Tószeg

2023.09.10. 18:00

A horgászverseny alatt bográcsokban rotyogott az étel

Haraptak a halak a Csónakázó-tavon, de a rendezvény résztvevői sem maradtak éhen a tószegi horgász- és főzőversenyen.

Kovács Berta

A győztes „Főzni jó csapat”, köztük szakácsöltözetben Pálszabó Mihály zsűrielnök

Forrás: Beküldött fotó

Nyárias, napsütéses időben és kiválóhangulatban zajlott le szombaton Tószegen a XIV. Horgászverseny, Hal- és Vadételfőző verseny. A Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület hagyományosan minden évben megrendezi ezt a megmérettetést a Csónakázó-tónál.

A pecázásra négy fős csapatok jelentkezését várták, akik egy bottal, úszós készséggel csalogathatták horogra a halakat. Hogy minél jobb fogási lehetőséget biztosítsanak, az egyesület előző nap ötszáz kiló fogható méretű pontyot telepített a vízbe.

A horgászok ezúttal pontokért küzdöttek. Bár akadt peches pecás, akinek nem sikerült zsákmányt ejtenie, került bőven ponty és egyéb halfaj a haltartókba.

Bene Sándor fogta a versenyen a legnagyobb halat, mely 5,48 kilós volt
Forrás: Beküldött fotó

A versenyt végül a sajátos nevet választó „Szedett-vedett csapat” nyerte a serleggel és horgászkellékekből összeállított ajándékcsomaggal.

Míg a tóparton a pecások a zsinórt áztatták, vonzó illatok lengék be a környéket. A főzőversenyre elsősorban hal- és vadételekkel lehetett nevezni, de egyéb finomságokat is készíthettek a jelentkezők. A gasztronómiai műveket Pálszabó Mihály aranykoszorús mesterszakács vezette zsűri értékelte. A győzelmet végül a „Főzni jó csapat” söréttésztával körített őzpörköltjének ítélték oda.

Készültek érdekes finomságok is: a Tószegi Emu csapat például nevéhez híven emupörkölttel szállt ringbe.

Az szervezők is készültek étellel: füstölt hallal kínálták a jelenlévőket. Két üstben pedig halászlé rotyogott, melyből a horgászverseny résztvevői ebédelhettek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!