Szoljon podcast

2023.09.24. 12:50

Akár a 24 emeletes toronyház tetején is el lehet tölteni a Kutatók Éjszakáját Szolnokon

Űrszimulációval, jó időben csillaglessel, és izgalmas előadásokkal várja szeptember utolsó hétvégéjén, vagyis a Kutatók Éjszakáján az érdeklődőket a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló.

Molnár-Révész Erika

Ujlaki Csaba csillagász

Fotó: Mészáros János

Kétnapos programsorozattal csatlakozik a Kutatók Éjszakájához a TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló Szolnokon. Szeptember 29-én pénteken, illetve szeptember 30-án szombaton délután 17 órától előadásokkal, csillag- és bolygólessel valamint űrszimulációval várják az érdeklődőket.

– Az előadások a belső, illetve a külső Naprendszerek új képéről szólnak majd, hiszen folyamatosan bővülnek az ismereteink. Most egy nagyot ugrott a tudomány, olyan új információkat szereztek az űrszondák, és a csillagászok is, akik folyamatosan kutatják a bolygókat, hogy ki kellett egészíteni a Naprendszerről, annak keletkezéséről alkotott képünket. Emellett lesz előadás Kopernikusz életéről is, és virtuális űrutazást is teszünk. Derült idő esetében pedig bolygókat és csillagokat vizsgálunk távcsővel a toronyház tetejéről – tájékoztatott Ujlaki Csaba, a TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló Szolnok - Kopernikusz-kör vezetője.

A csillagász hangsúlyozta, bár a programok ingyenesek, de fontos, hogy regisztrációhoz kötöttek.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!