2023.10.15. 11:25
Négy évet kell várni egy asztalra abban az étteremben, ahol a mezőtúri Kovács Balázs volt mesterszakács
A siker szorgalom, kitartás és fejlődés dolga – némi szerencsével fűszerezve. Ezt vallja a mezőtúri születésű Kovács Balázs, aki egyik napról a másikra döntött úgy, hogy új irányt szab életének, és Angliában váltja valóra szakácsálmait.
Már gyermekként is otthonosan mozgott a konyhában a mezőtúri születésű Kovács Balázs. A főzési iránti szenvedélyét sokáig csak hobbiként kezelte, majd gondolt egyet, és úgy döntött, mindent feltesz egy lapra, és szakácsnak áll.
Hosszú és rögös útja Angliáig vitte, ahol az alapoktól sajátította el a főzés és az idegen nyelv fortélyait. Erőfeszítései gazdag tapasztalatokkal jutalmazták, végül főszakácsként dolgozhatott egy neves bristoli étteremben. A hely különlegessége az úgynevezett vasárnapi sült, melynek népszerűségét az is mutatja, hogy négyéves(!) a várólista az asztal foglalást illetően. Különleges útjáról Kocsis-Szabó Lilla Laura beszélgetett a mesterszakáccsal legfrissebb podcastünkben.
A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.
Szoljon podcast
- Egy letűnt világ pihent a szolnoki helikopterbázis alatt – régészt kérdeztünk az izgalmas részletekről
- Ismét megszervezi a nagy sikerű kupát: ebben a szezonban sem unatkozik a szolnoki erőnléti edző
- Mucsi Zoltán: „Úgy tűnt, hogy valószínűleg Szolnokról fogok nyugdíjba menni, de aztán...”
- Több, mint egy „fejkezelés”: szolnoki szakértők mutatják be a különleges módszer lényegét
- Mit csinál egy meseterapeuta? Szolnoki szakembert kérdeztünk a témáról