Hagyomány

2023.11.13. 18:00

Idén is lesz „élő kalendárium” Újszilvás utcáin

Újszilváson is nagy sikert aratott az országszerte közkedvelt élő kalendárium nevű kezdeményezés. A december elsejétől szentestéig tartó játékra ezúttal is jelentkezhetnek a falubeliek.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Magyarországon már több éve, számos településen szerveznek világító adventi kalendáriumot. A kezdeményezés az elmúlt három évben Újszilváson is nagy sikert aratott, ezért idén is folytatja a különleges akciót a Dél-Pest vármegyei község.

A játék arról szól, hogy december elsejétől egészen szentestéig, a faluban minden nap, legalább egy ablakon jelenjen meg kivilágítva a hónap napját jelző szám, éppen úgy, mint egy adventi naptáron. Az adott napon egy-egy család vagy intézmény feldíszíti a lakás egyik ablakát, illetve kivilágítja azt.

Az ablakok pontos helye természetesen nincs előre megadva, azt az érdeklődőknek kell megkeresniük. Mivel azonban a falut képtelenség minden nap bejárni, térkép segíti majd a keresést, melyet a Facebookon tesz közzé az önkormányzat. A lakók november 16-ig jelentkezhetnek a játékra az újszilvási polgármesteri hivatalnál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!