Advent első vasárnapja

2023.12.04. 18:37

A Mikulás is felbukkant a jászberényi karácsonyi faluban - galériával, videóval

Hangulatos programokkal indult a várakozás időszaka.

Illés Anita

A gyerekek nagyon örültek a Mikulásnak

Forrás: Pesti József

Fűszeres forralt bor és kürtöskalács illata lengte be a jászberényi Lehel vezér teret vasárnap. Kigyúltak az ünnepi fények, az advent varázslatos hangulata és a lélekemelő programok sokakat az ünnepi kavalkádba csábítottak. Délután Mikulásváró játszóház várta a gyerekeket a Déryné Rendezvényházban, ahol a Csűrdöngölő Hagyományőrző Egyesület közreműködésével természetes alapanyagokból kreálhattak karácsonyi díszeket. Szent Miklós legendáját Pintér Zsolt idézte meg élőszavas mesemondással.

Az első adventi gyertyagyújtáson a Cantate Nobis Énekegyüttes lélekemelő karácsonyi dalokkal teremtett meghitt hangulatot. A hitet szimbolizáló gyertyát Budai Lóránt polgármester gyújtotta meg, majd a gyerekek nagy örömére a Mikulás uralta a színpadot. Közben a Déryné Rendezvényház falára vetített különleges karácsonyi fényfestésben gyönyörködhettek a résztvevők.

A rendezvény az An.Er.Jazz Band koncertjével folytatódott, az ünnepi pódiumon pedig Rákász Gergely orgonaművész varázsolta el a közönséget. Advent első vasárnapján a Jászsági Cigányzenekar karácsonyi műsorával ért véget a programsorozat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!