Ünnepváró

2023.12.01. 17:28

Így készül a legfinomabb mézeskalács

A mézeskalács a karácsonyi ünnepek jolly jokere! Illatos finomság, amit remekül használhatunk díszítésre is! Ráadásul előre elkészíthetjük!

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A karácsonyi készülődés elengedhetetlen része a mézeskalács sütés. A készülődés izgalma és a finom fűszeres illat kellemesen ráhangol a karácsonyra, ráadásul a család apraját-nagyját is bevonhatjuk – olvasható a Ripost cikkében is. Érdemes többet sütni, hiszen karácsonyi dekorációnak is szuper jó. Gyönyörű karácsonyfadíszként, adventi koszorúra, de az ajándékok csomagolását is különlegessé tehetjük vele! Ajándéknak is kitűnő ötlet, örömet szerezni ezzel a finomsággal!

Christmas,Homemade,Gingerbread,Cookies,On,Wooden,Table
Illusztráció
Forrás: Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 egész tojás + 2 tojás sárgáj
  • 20 dkg cukor
  • 2 tk mézeskalács fűszer
  • 7 dkg zsír
  • 7 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 20 dkg méz
  • 1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

Melegítsük meg a mézet. Keverjük össze a tojásokat, a cukrot, a tejfölt, a zsírt és a vajat egy tálba. Öntsük hozzá a melegített mézet, tegyük hozzá a szódabikarbónát, mézeskalácsfűszert és a lisztet. Dolgozzuk össze, majd tegyük a hűtőbe, minimum 3-4 órára, de akár pár nappal sütés előtt is elkészíthetjük a tésztát! Szaggassuk kb. 1/2 cm vastagra és kb. 160-180 fokon süssük kb. 8 percig. Figyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg a teteje, mert akkor kemény lesz!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!