Szelektív halászat

2023.12.22. 17:00

Ismét kifogtak jónéhány törpeharcsát

A napokban immár harmadik alkalommal ürítették ki a Nagykunsági főcsatornában elhelyezett varsákat, melyek ismét jó fogást produkáltak törpeharcsából.

Kovács Berta

Sok törpeharcsa akadt fenn a varsákban ismét

Forrás: KTVHESZ

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) megbízásából dolgozó halászok még november végén helyeztek ki 126 halfogó eszközöket a törpeharcsa-állomány gyérítése végett. A korábbi két felnézés során – melyről mi is írtunk – jelentős mennyiségű nemkívánatos halat sikerült a begyűjteni. A harmadik ürítés során a csatorna törökszentmiklósi szakaszán a varsákból 1385 kilogramm hal került elő. Így a decemberi gyérítés folyamán eddig összesen 6385 kilogramm tüskés uszonyost távolítottak el a csatorna vízből a halászok a KTVHESZ halőreinek jelenlétében.

Planicska Ferenc halőrzési vezetőtől megtudtuk, ha csak az időjárás közbe nem szól, az idei utolsó ürítést december 29-én fogják megejteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!