Programajánló

2024.01.18. 18:00

Kiállításmegnyitó, ünnepségek, véradás – jászkunsági programajánló péntekre

Pénteken elkezdődnek a magyar kultúra napja alkalmából tartott rendezvények is.

Molnár-Révész Erika

Illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

PÉNTEK 
TÖRÖKSZENTMIKLÓS 

Reggel 8 órától 12 óráig várja a véradókat az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban a Magyar Vöröskereszt területi szervezete. A véradáshoz személyi igazolvány, lakcímkártya, valamint TAJ-kártya szükséges. A helyszínen lehetőség van támogatói véradásra is. 

JÁSZAPÁTI 

Délelőtt 10 órakor kezdődnek a XVII. Hagyományos Szakmák-Szakmai Hagyományok című rendezvény programjai a Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnáziumban. A programok között egyebek mellett népi iparművészek segítségével ruhatervezés, gyöngyfűzés, mézeskalács díszítés és kiállítás is szerepel. A Jásztánc Alapítvány rendezvénye előzetes regisztrációhoz kötött. 

SZOLNOK

 17.30-kor nyílik kiállítás a TISZApART Moziban Parti Őrség címmel, mely Szepessy Béla grafikusművész, illetve tanítványai, Bugyi István és Kun Péter munkáiból szemléz. A kiállítást Pogány Gábor Benő Munkácsy-díjas szobrászművész nyitja majd meg. A tárlat február 19-ig látogatható. 
Bagolyles indul 15.30-tól indul az Agóra régi épülete elől, melyet Pálinkás Csaba, az Aba-Novák Agóra munkatársa vezet. A körülbelül másfél órás séta alatt a résztvevők betekintést nyerhetnek a belvárosban tanyázó erdei fülesbaglyok életébe, és felfedezhetik tartózkodási helyüket. A túra előzetes regisztrációhoz kötött, a maximális létszám 20 fő. A szervezők szerint egy-egy szakaszhoz is lehet majd csatlakozni. 
Délután 16 órától nyílik a Jászkun Fotóklub Természetesen című kiállítása az Aba-Novák Agórában, melyet a magyar kultúra napja alkalmából rendeznek. A tárlat dr. Mondok Anita, Balogh Imre, Csidér Bálint, Nádudvari Zsolt, dr. Szarka Gergő és Tóth Imre munkáit vonultatja fel. A kiállítás február 10-ig látogatható. 

A Pletykafalu közösségi terében 16-tól 18 óráig hóemberes kézműves foglalkozást tartanak, a hóemberek világnapja alkalmából. 

FEGYVERNEK 

18 órától tartják a magyar kultúra napi ünnepséget Fegyverneken, az önkormányzati tulajdonú Hunyadi úti Étteremben. Az eseményen átadják a Fegyvernek Tudományos és Kulturális Munkájáért Díjakat is. A díjátadót műsor követi, melynek során fellép a Fegyvernek Gyermek Néptáncegyüttes, Kindert Ferenc, Mészáros Ildikó, a Mirella Női Kar, a Pacsirta Citerazenekar, a Szapáry Népdalkör, valamint Szerémi Nikoletta. 
 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!