Természetjárás

2024.01.31. 13:30

Sétával hívja fel a figyelmet a Tiszára a Szolnoki ZöldErő

Sétára indulnak a Szolnoki ZöldErő tagjai, s várják a hozzájuk csatlakozó természetbarátokat szombaton. A figyelemfelhívó természetjárás a Tiszáért és annak élővilágáért indul.

Rimóczi Ágnes

Illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

Két jeles napra szeretné felhívni a figyelmet a Szolnoki ZöldErő. A természetvédelemre fókuszáló program ezúttal egy kiadós séta lesz.

– Február 1., a Tisza Élővilágának Emléknapja. E napon emlékezünk meg a Szamos és Tisza folyó élővilágát a 2000 február elején ért ökológiai katasztrófáról. Február 2-a pedig a Vizes Élőhelyek napja, amit a vizes élőhelyek védelméért nyilvánították ki. Vízre minden élőlénynek szüksége van, nekünk embereknek különösen. Sajnos azonban a vizes élőhelyek száma egyre csak csökken – hívta fel a figyelmet a Szolnoki ZöldErő, így invitálva egy közös szombat délelőtti sétára az érdeklődőket.

– A folyó mást érdemelne, mint ahogy bánunk vele. A partjára sodort palackokkal talán azt üzeni, hogy bajban van. Bárhol lemegyünk partján üzenetekbe botlunk. Tarts velünk, ha szeretnéd felhívni a figyelmet folyóink, vizeink tisztaságának fontosságára – szóltak a csoport tagjai a víz fontosságáról.

Mindezekről a sétán is szó esik majd valószínűleg. A sétálókat február 3-án, szombaton délelőtt fél tízkor a Tiszai Hajósok terén várják. Onnan indul a csapat és tesz sétát a Tiszaligeti körgáton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!