Városi Nőnap

2024.03.09. 13:00

Gyönyörű dallamokkal varázsolta el a Four Fathers a jászapáti hölgyeket – videóval

Az eMRTon-díjas énekegyüttes varázslatos spirituálékkal nyitotta az előadást.

Illés Anita

A jászapáti önkormányzat a hagyományoknak megfelelően zenés előadással és egy-egy cserép illatos jácinttal köszöntötte a hölgyeket nőnap alkalmából pénteken délután a Pájer Antal Művelődési Házban. 

Four Fathers, nőnap, esemény
A Four Fathers énekegyüttes nőnapi dalcsokorral kedveskedett a jászapáti közönségnek
Fotó: Pesti József

– Ma, a tavasz egyik legszebb ünnepén a hölgyeket köszöntjük, akiknek mi, férfiak köszönettel tartozunk. A nők azok, akik ápolják és felnevelik a gyermekeket és egyben tartják a családokat – mondta köszöntőjében ifj. Pócs János, alpolgármester. 

A nőnapi ünnepségen a Four Fathers énekegyüttes lépett színpadra. Az 1995-ben alakult formáció tagjai acapella, azaz hangszeres kíséret nélkül énekelnek. Repertoárjukban főként a 20-as 30-as évek amerikai zenéje, az úgynevezett Barbershop Style, valamint világslágerek, magyar slágerek feldolgozásai, spirituálék szerepelnek. 2001-ben az év énekegyüttese kategóriában eMRTon-díjat kaptak, 2019-ben pedig a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjével tüntették ki az együttest. 

Az előadás után Farkas Ferenc polgármester és segítői egy-egy cserép jácinttal ajándékozták meg a hölgyeket.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!