Frissítve

2024.03.06. 14:00

Fantasztikus négyes indul Amerikába: Szolnokon készül az elitcsapat – videóval

Az Ohiói Nemzeti Gárda rendezésében zajló viadalon négy tartalékos katonánk igyekszik minél jobb eredményt elérni.

Mészáros Géza

Komoly elméleti és gyakorlati képzést kell teljesíteni a jelölteknek, hogy az Egyesült Államokban a magyar színeket képviseljék

Forrás: Honvédelem.hu

Fotó: Csák Tímea főhadnagy

Frissítés 03.07.:

Összeállt az Egyesült Államokban zajló Best Warrior járőrversenyen hazánkat képviselő magyar csapat kerete

Keretet hirdettek az MH Dombai Miksa 4. Területvédelmi Ezred kiképzői, azaz kijelölték azt a négy önkéntes területvédelmi tartalékos katonát, akik hazánkat képviselik majd az áprilisi ohiói Best Warrior járőrversenyen. A Magyar Honvédség a hivatalos honlapján keresztül hirdette ki a négyfős nemzeti csapatunkat, melynek tagjai: Bense Marcell főtörzsőrmester, Sipos Gergő Kristóf törzsőrmester, Kulcsár Mihály szakaszvezető és Jaksa Márk szakaszvezető.

Kölcsönös együttműködési lehetőséget indított tavaly az Ohiói Nemzeti Gárda, amikor különböző nemzetiségű „testvéralakulatainak” tartalékosait meghívta három napos házi rendezésű járőrversenyére. A 2023-as kiírásban bravúros szerepléssel a legjobb tíz közé került mindkét magyar versenyző, jóllehet a pontos feladatok ismerete nélkül készültek itthon a megmérettetésre. Az ötödik helyen végző Fazekas Szilárd őrmester idén már tapasztalataira építve vezényelheti az áprilisi kupára készülő önkéntesek kiképzését.

– Csapatunk most már elkezdhet ismerkedni az amerikai seregben rendszeresített fegyverekkel, amelyeket a versenyen is használni fognak – jelölte ki a március eleji foglalkozások tematikáját az MH Dombai Miksa 4. Területvédelmi Ezred 38. Területvédelmi Zászlóalj rajparancsnoka.

– Más kaliber, kicsit eltérő működési elvek – nyugtázták a fiatal kerettagok az újonnan kézbe vett géppuskákat, pisztolyokat és karabélyokat illetően. Különböző tüzelési testhelyzetekben, vagyis állva, térdelve és fekve, valamint különböző stresszhelyzetekben, gázálarcban és anélkül egyaránt magabiztosan kell mozogniuk mire rajthoz állnak a tengerentúli versenyen. Ebben nyújt pótolhatatlan segítséget a szolnoki MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár, hiszen bázisukon és kiképzőik irányításával zajlik a versenyzők fegyveres felkészítése...

Korábban írtuk:

Kecskemét, Sándorfalva és Táborfalva mellett idén Szolnok is helyet ad az Egyesült Államokban áprilisban megrendezendő Best Warrior járőrkupára készülő magyar csapat felkészítéséhez.

katonák, honvédség, járőrkupa
Öt teljes hetet szántak a felkészülésre
Forrás: Honvédelem.hu

Magyarország második alkalommal, ezúttal négy fővel vesz részt az Ohiói Nemzeti Gárda rendezésében zajló viadalon – tájékoztatott a Magyar Honvédség. Tavaly ketten képviselték Magyarországot és mindketten tízbe kerültek. Ehhez mérten idén kicsit jobb eredményt vár a csapatvezetés, ezért öt teljes hetet szántak a felkészülésre. Szeretnének minél jobban szerepelni, hiszen a meghívás fontos elismerésnek számít, ugyanis nem az összes NATO tagállam állhat rajthoz áprilisban.

Napokon belül eldől, hogy ki lesz az a négy tartalékos katona, aki hazánkat képviseli az idei Best Warrior járőrkupán az Egyesült Államokban. A kecskeméti válogató második hetében még mind a tíz önként jelentkező harcban állt, hogy repülőjegyet szerezzen az Ohiói Nemzeti Gárda versenyére. Férfiak és nők azonos elvárások mentén küzdenek, a végső döntést a felkészítés alatt szerzett pontok alapján hozzák meg a kiképzők.

A tereptani foglalkozások nehézsége fokozatosan emelkedik, nappali és éjszakai gyakorlatok következnek. Hamarosan a lövészettel és a tengerentúli fegyverekkel is megismerkednek a jelöltek, hamarosan pedig már a négyfős válogatott és edzőpartnereik felkészülését kísérik figyelemmel a kiképzők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!