2020.12.05. 14:00
Tiszai halászlevet főzne? Mutatjuk a ponty árát a szolnoki piacon!
Hírportálunk ezen a héten is kilátogatott a szolnoki vásárcsarnokba, ahol összeállítottunk a kapható termékekből egy árlistát.
Forrás: Illusztráció/Shutterstock
TV-paprika
248-798 Ft/kg
Burgonya
160 Ft/kg
Jonagored alma
348 Ft/kg
Gála alma
248-398 Ft/kg
Idared alma
348 Ft/kg
Golden alma
248-398 Ft/kg
Jonaprince alma
348 Ft/kg
Royal alma
398 Ft/kg
Paradicsom
150-550 Ft/kg
Fokhagyma
998-1498 Ft/kg
Mandarin
348-448 Ft/kg
Sárgarépa
128 Ft/kg
Zöldség
348-598 Ft/kg
Narancs
348-598 Ft/kg
Karalábé
150 Ft/db
Vöröshagyma
288 Ft/kg
Lilahagyma
398 Ft/kg
Gyömbér
2500-2998 Ft/kg
Saláta
398 Ft/fej
Erős paprika
398-1200 Ft/kg
Körte
698 Ft/kg
Piros retek
250 Ft/csomó
Sörretek
400 Ft/csomó
Zöldhagyma
250 Ft/csomó
Sütőtök
198 Ft/kg
Karfiol
298-398 Ft/kg
Kápia paprika
390-550 Ft/kg
Kelbimbó
1000 Ft/kg
Lilakáposzta
398 Ft/kg
Fejes káposzta
248 Ft/kg
Kelképoszta
298-350 Ft/kg
Zeller
398 Ft/kg
Cukkini
598-990 Ft/kg
Padlizsán
400 Ft/kg
Dióbél
4500 Ft/kg
Fekete retek
298-348 Ft/kg
Cékla
298 Ft/kg
Citrom
698 Ft/kg
Birsalma
698 Ft/kg
Kivi
698 Ft/kg
Banán
398 Ft/kg
Tojás
36-48 Ft/db
Ananász
900 Ft/db
Brokkoli
898 Ft/kg
Tiszai halászlevet főzne négy főre karácsonykor? Adunk egy jó receptet, illetve azt is megmondjuk, mennyiért szerezheti be hozzá az alapanyagokat!
Mennyibe kerül a hal?
Elkészítés:
A megtisztított halat kifilézzük, amit aztán feldarabolunk, megsózunk és hűtőbe teszünk. A csontokra és a halfejekre egy edényben hagymát és fokhagymát vágunk, megsózzuk, majd 2 liter hideg vízzel felöntjük és nagyjából 1,5 órán keresztül főzzük. Az elkészült alaplevünket egy tésztaszűrőn keresztül, odafigyelve a szálkákra, átpasszírozunk, majd újra tűzre tesszük, hozzáadjuk pirospaprikát, 2 perc forralás után a halfiléket is, (amennyiben halbelsőségünk is van, azt is ezzel együtt főzzük meg) és 10 perc alatt puhára főzzük. Ízlés szerint felkarikázott erőspaprikával ízesíthetjük az ételt.
Tudta?
A bajai és a szegedi (tiszai) halászlé egyaránt nagyon népszerű, két igen jelentős eltérés azonban van közöttük. A bajaiak a gyufatésztára esküsznek, a passzírozást viszont elkerülik. A szegediek ezzel szemben átpasszírozzák a csontokat, a fejet és a farkat, a tésztát pedig mellőzik.
Jövő héten ismét jelentkezünk piaci árlistánkkal.