Infografikával

2020.12.05. 14:00

Tiszai halászlevet főzne? Mutatjuk a ponty árát a szolnoki piacon!

Hírportálunk ezen a héten is kilátogatott a szolnoki vásárcsarnokba, ahol összeállítottunk a kapható termékekből egy árlistát.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

TV-paprika

248-798 Ft/kg

Burgonya

160 Ft/kg

Jonagored alma

348 Ft/kg

Gála alma

248-398 Ft/kg

Idared alma

348 Ft/kg

Golden alma

248-398 Ft/kg

Jonaprince alma

348 Ft/kg

Royal alma

398 Ft/kg

Paradicsom

150-550 Ft/kg

Fokhagyma

998-1498 Ft/kg

Mandarin

348-448 Ft/kg

Sárgarépa

128 Ft/kg

Zöldség

348-598 Ft/kg

Narancs

348-598 Ft/kg

Karalábé

150 Ft/db

Vöröshagyma

288 Ft/kg

Lilahagyma

398 Ft/kg

Gyömbér

2500-2998 Ft/kg

Saláta

398 Ft/fej

Erős paprika

398-1200 Ft/kg

Körte

698 Ft/kg

Piros retek

250 Ft/csomó

Sörretek

400 Ft/csomó

Zöldhagyma

250 Ft/csomó

Sütőtök

198 Ft/kg

Karfiol

298-398 Ft/kg

Kápia paprika

390-550 Ft/kg

Kelbimbó

1000 Ft/kg

Lilakáposzta

398 Ft/kg

Fejes káposzta

248 Ft/kg

Kelképoszta

298-350 Ft/kg

Zeller

398 Ft/kg

Cukkini

598-990 Ft/kg

Padlizsán

400 Ft/kg

Dióbél

4500 Ft/kg

Fekete retek

298-348 Ft/kg

Cékla

298 Ft/kg

Citrom

698 Ft/kg

Birsalma

698 Ft/kg

Kivi

698 Ft/kg

Banán

398 Ft/kg

Tojás

36-48 Ft/db

Ananász

900 Ft/db

Brokkoli

898 Ft/kg

Tiszai halászlevet főzne négy főre karácsonykor? Adunk egy jó receptet, illetve azt is megmondjuk, mennyiért szerezheti be hozzá az alapanyagokat!

  • 1,5 kg tiszított ponty
  • 1 evőkanál só
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 darab erőspaprika
  • bors (ízlés szerint)
  • Mennyibe kerül a hal?

  • Tisztított ponty – 1296 Ft/kg
  • Ikra (belsőség) – 1529 Ft/kg
  • Tej (belsőség) – 1529 Ft/kg
  • Máj (belsőség) – 1529 Ft/kg
  • Fej, farok – 230 Ft/kg
  • Elkészítés:

    A megtisztított halat kifilézzük, amit aztán feldarabolunk, megsózunk és hűtőbe teszünk. A csontokra és a halfejekre egy edényben hagymát és fokhagymát vágunk, megsózzuk, majd 2 liter hideg vízzel felöntjük és nagyjából 1,5 órán keresztül főzzük. Az elkészült alaplevünket egy tésztaszűrőn keresztül, odafigyelve a szálkákra, átpasszírozunk, majd újra tűzre tesszük, hozzáadjuk pirospaprikát, 2 perc forralás után a halfiléket is, (amennyiben halbelsőségünk is van, azt is ezzel együtt főzzük meg) és 10 perc alatt puhára főzzük. Ízlés szerint felkarikázott erőspaprikával ízesíthetjük az ételt.

    Tudta?

    A bajai és a szegedi (tiszai) halászlé egyaránt nagyon népszerű, két igen jelentős eltérés azonban van közöttük. A bajaiak a gyufatésztára esküsznek, a passzírozást viszont elkerülik. A szegediek ezzel szemben átpasszírozzák a csontokat, a fejet és a farkat, a tésztát pedig mellőzik.

    Jövő héten ismét jelentkezünk piaci árlistánkkal.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!