Statisztika

2021.06.06. 07:00

Folyamatosan csökken a regisztrált álláskeresők száma a Jászkunságban

Úgy tűnik, a munkaerőpiac kezdi kiheverni a koronavírus-járvány következményeit. Egyre csökken ugyanis a regisztrált álláskeresők száma, mind országosan, mind megyénkben – derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSz) legfrissebb adataiból.

Kovács Berta

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szűkebb hazánkban február óta folyamatos a tendencia, bizakodásra okot adó adat, hogy az ötödik hónapban már kevesebben kerestek állást, mint tavaly februárban.

Áprilisban 15.775 megyei szerepelt az NFSz regiszterében, a májusi záró­adatok azonban már csak 15.059 álláskeresőről tanúskodnak.

A csökkenő tendencia annak ellenére jellemző, hogy az ötödik hónapban több új nyilvántartásba belépőt regisztráltak az előző hónaphoz képest: 1499 új jelentkező került a lajstromba, viszont májusban 2220 fő ki is került a regiszterből.

További jó hír, hogy mérséklődött a nyilvántartott pályakezdő álláskeresők száma is: márciusban még 1229 főt tartottak számon, májusban már csak 1149 pályakezdő állástalan szeretett volna elhelyezkedni. A nyilvántartásban szereplők legnagyobb részét változatlanul a csak általános iskolai végzettségűek teszik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában