Beruházás / Galériával

2022.09.15. 19:55

Állami támogatással teremtenek 110 új munkahelyet Jászfényszarun

Jelentős fejlesztést hajtott végre jászfényszarui gyárában a Thyssenkrupp.

Hartai Gergely

A Thyssenkrupp jászfényszarui gyárának bővítése alkalmából tartottak bokrétaünnepséget csütörtökön

Fotó: Pesti József

Mintegy 15 milliárd forint értékű beruházást valósít meg Jászfényszarun a Thyssenkrupp. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön helyszíni sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a világhírű autóipari vállalat kapacitásbővítése 110 új munkahelyet teremt, a kormányrendszerek gyártási területe pedig 11 ezer négyzetméterrel nő majd.

A vállalat helyi üzemében Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp Kft. vezérigazgatója nyitóbeszédében megköszönte a magyar kormány és Szijjártó Péter személyes támogatását a beruházás megvalósításához. Felidézte: a magas színvonalat képviselő autóipari cég Jászfényszaru mellett az ország számos más pontján, így Győrben, Debrecenben, Veszprémben és Budapesten is jelen van.

– Jászfényszaru lakói büszkék rá, hogy a településen egy rendkívül színvonalas üzem működik – vette át a szót a pódiumon a térség országgyűlési képviselője.

Pócs János beszédében arra is rámutatott, hogy a megye gazdasági erejének mintegy 65 százalékát a Jászság teszi ki, a régióba ugyanis az elmúlt években mintegy 84 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás érkezett.

A rendezvény díszvendége Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt, aki mondandójában azt hangsúlyozta, hogy Európában súlyos válság ütötte fel a fejét, az Oroszország elleni szankciók miatt a kontinens minden idők legsúlyosabb energiaellátási válságával néz szembe. Ebben a helyzetben Magyarországnak minél több új beruházásra van szüksége.

Idén megdőlt a hazánkba hozott beruházások rekordja. Már most többet jegyezhettünk fel, mint a tavalyi esztendő egészében. Ebben a rekordban az autóipar jár az élen. Ma pedig egy olyan beruházást jelenthetünk be egy bokrétaünnepség keretében, amely nagyban erősíti Magyarország pozícióit

– emelte ki a tárcavezető.

Szijjártó Péter hozzátette, a fejlesztés a jelenleg elérhető legmagasabb technológiát képviseli, és komoly képzettséget igénylő munkahelyeket kínál. A cég ugyanis úgy döntött, hogy az elektromechanikus kormányrendszereket előállító gyárának kapacitásait jelentősen megnöveli.

A fejlesztés 15 milliárd forint értékű, melynek keretében 110 új munkahely létesül, és 11 ezer négyzetméterrel nő a kormányrendszerek gyártási területe.

A kormány a projekthez 4,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

– Az elektromechanikus kormányrendszerek export-világranglistáján hazánk az ötödik helyen áll. A beruházás hozzásegít bennünket ahhoz, hogy a magyar autóipar teljesítménye egy év alatt elérje a 10 ezer milliárd forintot – összegezte a számokat a miniszter.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!