Pékség és húsbolt

2023.01.19. 12:01

Tartozás miatt bezártak a város által üzemeltetett boltok Besenyszögön

Veszteséget termelt a pékség és a húsbolt, bezárták azokat.

P. P. N.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Móricz István

Bezárt a város cége által üzemeltetett pékség és húsbolt a Szolnok környéki településen. Balogh Zoltán, Besenyszög polgármestere arról tájékoztatta a lakosságot, hogy az üzletek működtetése ellehetetlenült, így lakat került a boltokra. A képviselő-testületnek most jutott tudomására, hogy a város vállalkozása adósságot halmozott fel, ez pedig veszélyt jelent a település gazdálkodására.

– Az energiaválság, valamint a feltételezett felelőtlen gazdálkodás miatt a BES-ÁSZ Kft. nagymértékű adósságot halmozott fel, amiről a testületnek eddig nem volt tudomása. A gyarapodó kötelezettségállomány kockázatot jelentett az önkormányzat gazdálkodására és pénzügyi stabilitására – fogalmazott.

Hozzátette: a városvezetésnek mindig is célja volt, hogy friss kenyérrel, hússal lássák el a lakosságot, ezért arra törekszenek, hogy az üzletek üzemeltetését minél hamarabb kiadhassák vállalkozóknak és újra kinyithasson a pékség és a húsbolt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában