Szolnok

2023.12.31. 06:55

Sok helyen már kifogytak a lencséből, pedig fél kilóért 500 forintot is elkértek

Az árusok egy része már a teljes készletét eladta a szolnoki Vásárcsarnokban.

Köllő Judit

A legtöbb vásárcsarnokban található árusnál még december utolsó napjaiban is kapható lencse

Fotó: Köllő Judit

A legjobb lencse lelőhelyeket keresve sétáltunk végig a szolnoki piacon. Nem mindenhol jártunk sikerrel, az eladóktól pedig azt is megtudtuk, miért. A lencse nagyrészt ilyenkorra már sokuknál elfogyott, viszont akadnak olyanok, akik még az utolsó pillanatban is keresik a szilveszterkor oly népszerű hozzávalót.

– Valamelyes emelkedett az ára tavalyhoz képest. Jómagam negyed- és félkilós kiszerelésben árulom, az utóbbit például 500 forintért adom – mondta az egyik piaci viszonteladó, ahogy felmértük a kínálatot a standján.

Mint minden terméknek, úgy a lencsének az ára is üzletenként eltérő, akadnak boltok, ahol 400, másutt viszont jóval 500 forint fölött kapható fél kiló belőle. 

– A lencse és a virsli elengedhetetlen kelléke a szilveszternek – szögezte le a szolnoki Vásárcsarnokban nézelődő Korpás Angelika. – A családunkban akadnak olyanok, akik például újév napján csak ezeket az ételeket hajlandók fogyasztani. Jómagam ilyenkor több boltot és szupermarketet is végignézek, mire megtalálom a legjobb áron kaphatót – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában