Statisztika

2024.01.08. 19:00

Csökkent a kiskereskedelem forgalma a múlt évhez képest

Vármegyénkben az országos eredménnyel szemben a 2023-as év novemberében nem nőtt, hanem visszaesett az előző hónaphoz képest a kiskereskedelemben bonyolított forgalom a statisztikai adatok szerint.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Novemberben az előző év azonos időszakához képest országosan csökkent, az előző hónaphoz képest viszont nőtt a kiskereskedelmi forgalom országosan, derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatójából. Szűkebb régiónkat azonban az októberi-novemberi forgalom tekintetében ellenkező tendencia jellemzi.

2023 novemberében a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 5,4 százalékkal csökkent 2022 novemberéhez képest.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kiskereskedelmi forgalmának volumene novemberben 46 334 millió forint volt, kevesebb az októbert jellemző 48 301 milliós forgalomnál. Az egy esztendővel ezelőtti forgalomhoz viszonyítva viszont ugyanannyi, tehát egyaránt 5,4 százalékos a forgalomcsökkenés.

Ezekből az adatokból az viszont nem derül ki, hogy több vagy kevesebb élelmiszert, ruhaneműt, gépeket, benzint, stb. vettünk, pusztán a vásárlások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában