Forgalom

2024.01.29. 10:30

Rosszabb eredményt értek el a Jászkunság kiskereskedői az előző évhez képest

Tavaly január és szeptember között összesen 410 milliárd forgalmat bonyolított le vármegyénk kiskereskedelme.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kiskereskedelmi üzlethálózata folyó áron összesen 410 milliárd forint értékű forgalmat könyvelhetett el múlt év első kilenc hónapjában. A Központi Statisztikai Hivatal múlt év első három negyedévét feldolgozó Fókuszban a vármegyék összefoglalójából az is kiderül, a vármegyei forgalom az országos eladások 3,3 százalékát tette ki.

A szűkebb hazánkban lebonyolított forgalom volumene a kiigazítás nélküli adatok alapján 7,9 százalékkal csökkent a 2022-es esztendő január-szeptember közöttihez képest. Ez az országos 9,6 százalékos átlaghoz képest kisebb mértékű csökkenést jelent.

Múlt év adott időszakában egy vármegyei lakosra átlagosan 1 millió 151 ezer forint bolti forgalom jutott.

A 2023. június 30-i adatok alapján egyébként Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 4 040 kiskereskedelmi üzlet működött, kevesebb, mint egy évvel korábban, amikor 4 213 kiskereskedelmi üzlet szerepelt a nyilvántartásban. Az üzletek közül 2023-ban 1 606 volt egyéni vállalkozás, míg előző évben 1672-t tartottak nyilván.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában