Előkelő helyezés

2024.02.07. 18:30

Két jászkunsági termálfürdő is a tíz legnépszerűbb között végzett a KSH adatai alapján

Míg a cserkeszőlői a második, a berekfürdői a negyedik legnépszerűbb termálfürdő volt a turisták körében tavaly, mind a belföldi, mind a külföldi és a vegyes vendégéjszakák száma alapján is–ez derült ki a KSH 2023-as, nemrég publikált, településeket vizsgáló statisztikai adataiból.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Heves vármegyei Egerszalók után a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Cserkeszőlő volt a legnépszerűbb termálfürdő a KSH településeket vizsgáló turisztikai adatai alapján, mely a vendégéjszakák számát vette alapul. Eszerint Cserkeszőlőn 2023- ban 148 ezer 172 volt a vendégéjszakák száma, ebből 139 ezer 241 belföldi, 8931 pedig külföldi volt.

A 10 legnépszerűbb termálfürdő között Berekfürdő is előkelő helyezést ért el, itt 86 ezer 211 volt a vendégéjszakák száma, melyből 55 ezer 418 volt a belföldi, 30 ezer 793 pedig külföldi vendégéjszaka volt. 

Ez azt mutatja, hogy míg a cserkeszőlői fürdő főleg a belföldi vendégek körében volt leginkább népszerű, Berekfürdő a külföldi turistákat is nagyban vonzotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában