Galériával

2024.03.18. 17:23

Fejlesztettek a nehézségek ellenére, ezért idén sikeres esztendőre számít a szolnoki Segura

Bár a nyersanyag és chiphiány miatt kialakult autóipari válság a szolnoki Segura alkatrészgyártó vállalat működésére is hatással volt, a cég a nehézségek ellenére fejlesztésekbe kezdett, mely megalapozhatja az idei év sikerét – egyebek mellett erről is szó volt hétfő délután, amikor Szalay Ferenc polgármester gyárlátogatáson vett részt a spanyol cég meghívására.

Molnár-Révész Erika

Még 2007- ben tették le a spanyol autóalkatrészgyártó cég, a Segura alapkövét a szolnoki ipari parkban. A vállalatcsoportnak ez volt az első, Spanyolországon kívüli termelőüzeme. Azóta a gyár töretlenül működik a vármegyeszékhelyen, jelenleg több, mint 300 embert foglalkoztat. A cég meghívására hétfőn  gyárlátogatásnak tett eleget Szalay Ferenc polgármester, és Molnár Iván, a térség önkormányzati képviselője. 

A spanyol Segura telephelyén Keszely Balázs, a szolnoki gyár igazgatója mutatta be az elmúlt év fejlesztéseit Szalay Ferenc polgármesternek

– A városnak komoly önbizalmat adott az, hogy egy spanyolországi vállalat, egy ekkora autóalkatrészgyártó üzem Szolnokot választotta. Látszik, hogy az itt dolgozó emberek szeretik a céget, a fluktuáció nem magas, a bérszínvonal pedig a szakmai piaci átlagbér fölött van, úgy gondolom, hogy megtalálták a számításukat– mondta az eseményen Szalay Ferenc polgármester. Mint azt Keszely Balázs, a szolnoki gyár igazgatója ismertette, az autóipart sújtó nehézségek ellenére a Segura fejlesztésekbe kezdett, melyek megalapozhatják az idei év sikerét. 

A vevők szempontjából is a méginkább diverzifikáltabb portfólióra törekszünk, ehhez jó úton haladunk. Új technológiákat, vagyis robotokat, berendezéseket telepítettünk, ezekből is rengeteget tanultunk. Mindez megalapozza az idei esztendőt is, hiszen növekedés elé nézünk, én bizakodó vagyok erre az évre

– hangsúlyozta az igazgató. 

Mint elmondta, jelenleg is zajlik az Ipar 4.0-ás nevű beruházás, amely a gyár informatikai rendszerének felkészítését jelenti a 21. századi kihívásokra, az új technológiai adottságok kihasználásával. 

– Akár otthonról is, egy mobiltelefon segítségével látjuk, hogy mi zajlik a termelésben, így viszonylag gyorsan tudunk reagálni a változásokra, bizonyos felmerülő problémákra, és ezáltal tudunk készleteket csökkenteni, vagy az erőforrásokkal hatékonyabban gazdálkodni. Ez az online monitoring, illetve a pontos megismerése a teljesítményünknek, mindenképpen segít abban, hogy az autóiparban felmerülő rugalmassági kihívásoknak meg tudjunk felelni. De, azért van még ezzel dolgunk, nem vagyunk teljesen készen, éppen a legnagyobb erőforrásunk, a készletek kezelésével kapcsolatos fejlesztések vannak még folyamatban – mondta Keszely Balázs. Az igazgató hozzátette, jelenleg több, mint 300-an dolgoznak a gyárban, de, ha a későbbiekben az üzem teljes kapacitását kihasználnák, még legalább 30 százalékos létszámnövekedésre is lehetősége lenne a cégnek, mely jelenleg is több területre várja a munkavállalókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!