jó évet zártak

2020.11.08. 15:30

Több pénzt hozott Tiszafürednek a turizmus

Egyre több település, turisztikai szolgáltató és szálláshely-üzemeltető von mérleget a nyári hónapok forgalmáról, turizmusáról.

Ujvári László

Idén is népszerű úti cél volt a Tisza-tó térsége

Fotó: Ujvári László

A legtöbben rekordévről, korábban nem látott adatokról számolnak be, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány alapjaiban rengette meg a 2020-as elképzeléseket, terveket és költségvetéseket.

– Igazán jó nyarunk volt, Tiszafüred és a Tisza-tó turizmusa csúcsokat döntött, ezt mutatja a tapasztalat és ezt mutatják a számadatok is – mondta egy interjúban Ujvári Imre polgármester.

– Az idei évre negyvenötmillió forint volt az önkormányzat tervezett idegenforgalmiadó-bevétele. Jó hír, hogy sikerült átlépnünk ezt a határt, több mint negyvennyolcmillió a leigazolt, de még be nem fizetett adó mértéke – részletezte.

Azért is örömteli a turizmus ilyen mértékű bővülése, mert a város rendezvénynaptárában szereplő programok többsége elmaradt a koronavírus miatt, a kilátások tehát korántsem voltak optimisták. Sikerült a város költségvetését is stabilan tartani, annak ellenére, hogy az éppen futó beruházások súlyos többletkiadásokat rónak a helyhatóságra, mint például az építőipari árak emelkedése.

A városvezető hozzátette: eddig százhuszonnégymillió forint rendkívüli kormányzati támogatást kapott a város a folyamatban lévő beruházások során felmerült extra költségek fedezésére.

Idén is népszerű úti cél volt a
Tisza-tó térsége
Fotó: Ujvári László

– Kétszázmillió forintos biztonsági hitelkeretet nyitottunk erre a célra még 2018-ban. Az akkor induló vagy tervezés alatt álló projektjeink nagy része mára befejeződött vagy a végéhez közeledik, és büszkén mondhatjuk el, hogy száznyolcvanmillió forint még mindig rendelkezésünkre áll ebből a keretből. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy kormányzati támogatásokat kaptunk a felmerült többletköltségekhez – fűzte hozzá a város polgármestere.

A jelenleg zajló beruházások közül immáron a végéhez közeledik a tiszafüredi szabadstrand átépítése és megújítása, valamint a belváros forgalmi rendjének átalakítása és az új városközpont kiépítése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában