KUNSZENTMÁRTON

2018.01.31. 10:30

Részegen beült egy idegen autójába, majd ripityára törte

A Szolnoki Törvényszék helybenhagyta a Kunszentmártoni Járásbíróság azon ítéletét, melyben a bíróság 2 év 4 hónap börtönbüntetésre, 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélt egy harmincas férfit.

Az eset 2017. június 8-án dél körül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonban, az egyik élelmiszerbolt parkolójában történt – tudtuk meg a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztályának közleményéből.

A gyanútlan vásárló nem messze a parkolóban álló, lezáratlan személygépkocsijától a kollégáival beszélgetett, amikor arra lett figyelmes, hogy egy idegen férfi száll be a kocsijába, beindítja a motort, majd nagy gázzal nekitolat egy másik autónak.

Kollégáival azonnal az autóhoz siettek, és az erősen ittas sofőrt a helyszínen tartották a rendőrök kiérkezéséig.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: a jármű önkényes elvételét követi el, aki idegen gépi meghajtású járművet azért vesz el mástól, hogy jogtalanul használja, ahogyan bűncselekmény az ittas járművezetés is, amit más esetek mellett az követ el, aki ittas állapotban közforgalom elől el nem zárt magánúton gépi meghajtású járművet vezet.

Az ügyben 2017. július 18-án emelt vádat a Kunszentmártoni Járási Ügyészség.

A Kunszentmártoni Járásbíróság pedig már másnap, 2017. július 19-én ítéletet hozott: a többszörösen büntetett előéletű férfit jármű önkényes elvételének bűntettében és ittas járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 2 év 4 hónap börtönbüntetésre, 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyben a napokban született jogerős ítélet. A Szolnoki Törvényszék 2018. január 23-án meghozott másodfokokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában