Jásztelek/Abasár

2018.06.21. 14:45

Mobilt vett, téglát kapott: csúnyán átvertek egy internetes vásárlót

Csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárást egy internetes vásárlóját átvágó jászteleki lakos ellen a Gyöngyösi Rendőrkapitányság.

Czakó Nóra

A tizenkilenc éves nő még március 13. előtt interneten meghirdetett egy mobiltelefont eladásra.

Megegyezett a vásárlóval, hogy az általa megadott bankszámlára a vételár és a postaköltség felét átutalja, majd a fennmaradó összeget a csomag kézhezvételekor fizeti ki.

Az abasári sértett a megbeszéltek szerint járt el, de az átvételt követően szembesült azzal, hogy a csomagban a telefon helyett tégladarabok voltak. A gyanúsított azonban többszöri kérés ellenére sem utalta vissza a vételárat.

A nyomozó hatóság azonosította és kihallgatta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható nőt, akivel szemben a büntetőeljárást a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek – mondta el portálunknak Soltész Bálint.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a hasonló esetek elkerülése érdekében azt javasolja, hogy ha magánszemélytől vásárolunk, megrendelés előtt a hirdetést és az eladóval folytatott levelezést is mentsük el a számítógépünkre, mivel később – amikor az áru megérkezik és a „csomagban” nem az van, ami az ajánlatban szerepelt – könnyebb annak bizonyítása, hogy mire fizettük ki az adott vételárat.

A legjobb megoldás a személyes átvétel, de ha ez nem lehetséges, akkor az utánvétel lehetőségét kérjük.

Magánszemélytől történő vásárlás esetén pedig soha ne utaljuk el a vételárat, vagy annak egy részét előre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában