BUDAPEST/SZOLNOK

2018.06.27. 09:30

Több Szolnok megyei tűzoltót is elismertek a fővárosban

Összesen huszonnégyen tettek első tiszti fogadalmat június 26-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Mellettük több más tűzoltót köszöntöttek, illetve ismertek el ezen a napon.

Fotó: Jóri András, BM OKF

 

Fotó: Jóri András, BM OKF

A rendezvényen dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója századossá nevezte ki Szabó Róbert Zsolt tű. zászlóst, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományának tagját.

A főigazgató kiemelkedő helytállása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott Bartha Kálmán Zsoltnak, a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltóság megbízott rajparancsnokának – tudtuk meg a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletétől.

Fotó: Jóri András, BM OKF
Fotó: Jóri András, BM OKF

Bartha Kálmán társaival május hetedikén vonult ki egy tűzesethez Kisújszálláson. Oltás közben kiderült, hogy a kigyulladt garázs előterében egy oxigén-, egy szén-monoxid-, és egy – nagyjából félméteres lánggal égő – dissousgáz-palack is van.

A rajparancsnok a közvetlen életveszély elhárítása érdekében az udvar közepére húzta, majd elzárta a lángoló tartályt, amely a folyamatos hűtés ellenére tovább melegedett.

Az időközben megérkező hivatásos egység szolgálatparancsnoka intézkedett, hogy a palackot végül kilőjék.

Dr. Góra Zoltán emellett ajándéktárgyban részesítette ötvenedik születésnapja alkalmából Bevíz Csaba tű. őrnagyot, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában