SZOLNOK

2018.06.22. 16:21

Újabb tanúkat hallattak meg „Bróker Marcsi” sikkasztása miatt

Három sértett tanú meghallgatásával folytatódott csütörtökön az országos botrányt kavart Kun-Mediátor-ügy büntetőpere a Szolnoki Törvényszéken.

Mészáros Géza

A megyei főügyészség üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a „Bróker Marcsi” néven elhíresült karcagi asszonnyal szemben.

Őt azzal vádolja az ügyészség, hogy – mint a Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező képviselője – az ügyfeleket tévedésbe ejtve, a cég 15 éves működése alatt 767 embernek 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

A vádirat szerint a 64 éves karcagi nő másfél évtizeden át folytatta csalássorozatát: cégvezetőként 1999 nyarától egészen 2015 tavaszáig.

Az ügylet a vádirat szerint úgy zajlott, hogy az ügyfelek pénzt utaltak, illetve adtak át neki, ő pedig a cége nevében vállalta, hogy azt havi 1–1,75 százalékos hozamot garantálva, pénzintézeteknél köti majd le.

Az asszony azonban megtévesztette ügyfeleit, mert a cégnek pénzügyi szolgáltatói tevékenység folytatására nem volt engedélye, a nőnek a gazdasági és pénzügyi viszonyokra tekintettel pedig nem volt reális lehetősége az ígért hozam garantálására.

A per jövő héten folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában