PÉNZBÜNTETÉST KAPOTT

2018.07.14. 10:30

Hamis papírokkal akart kölcsönt felvenni a szolnoki bankban

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség a közelmúltban gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki hamis munkáltatói igazolással akart kölcsönt felvenni egy szolnoki bankból.

Mészáros Géza

Forrás: Shutterstock

A büntetőügyről Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője számolt be hírportálunknak. A vádlott ez év április 5-én a pénzintézettől nyolcszázezer forint személyi kölcsönt kívánt igényelni, melyhez csatolt egy hamis igazolást.

Azon az szerepelt, hogy a férfi egy cégnél munkaviszonyban áll és százhetvenezer forint körüli havi nettó jövedelemmel rendelkezik.

Azonban kiderült, a vádlott nem állt a céggel munkaviszonyban és semmilyen jövedelemmel nem rendelkezett, így reális esélye sem volt az esetleg felvett kölcsön visszafizetésére. A bank alkalmazottja az igazolás hamisságát észlelte, ezért a vádlott a kölcsönt nem kapta meg.

A Szolnoki Járásbíróság a napokban nagyobb kárt okozó csalás bűntettének kísérlete és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt a vádlottat pénzbüntetésre ítélte.

A határozat jogerőre emelkedett.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában