JÁSZKUNSÁG

2018.09.12. 09:30

Hamis NAV-os e-maileken keresztül pályáznak személyes adatainkra a csalók

Tucatszám érkezik bejelentés a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, miszerint csalók küldenek a NAV nevében hamis elektronikus leveleket, hogy adó-visszatérítésre hivatkozva személyes ügyféladatokat szerezzenek meg.

Czakó Nóra

Az illetéktelenek e-mailjei általában egy hivatkozást is tartalmaznak, melyre kattintva egy olyan oldal töltődik be, ahol az ügyfél személyes adatai mellett bankkártyaadatokat is kérnek.

Csányi Péter, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei sajtóreferense hírportálunk érdeklődésére elmondta, hogy megyénkben is keresték már meg hasonló problémával a hivatalt.

A NAV kéri, hogy senki ne adja meg ilyen oldalakon az adatait, mert az ebből származó károkért nem vállalnak felelősséget. A hivatal ugyanis soha nem kér e-mailen bankszámlára vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot, értesítési gyakorlata merőben eltér a csalók módszerétől.

Ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van. A visszaélések megakadályozása érdekében a NAV együttműködik az illetékes hatóságokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában