tűzesetek

2018.09.29. 10:30

Szörnyű háztüzekkel küzdöttek a tűzoltók, egy holttestet is találtak

Holttestet találtak a tűzoltók annak a száz négyzetméteres, lakatlan családi háznak a szobájában, amely csütörtökön, nem sokkal éjfél után gyulladt ki Karcagon, a Rába utcában.

Czakó Nóra

Forrás: Katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem kiérkezésekor már csak füstölés volt tapasztalható, ezért a karcagi tűzoltók biztosították a helyszínt. A szoba több berendezési tárgya is elégett.

Kétpón, az Almásy téren egy száz négyzetméteres lakóház tetőszerkezete és a hozzá kapcsolt hatvan négyzetméteres melléképület-együttesen égett teljes terjedelmében, csütörtökön délelőtt.

Fotó: Katasztrófavédelem

A helyszínre a szolnoki, a mezőtúri és a törökszentmiklósi tűzoltók vonultak ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása alatt négy vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd átszellőztették az épületet.

Az egységek a házból, illetve mellőle két gázpalackot hoztak ki, ezek közül az egyik felrobbant. A melléképület összeomlott, benne egy gépkocsi teljesen kiégett, valamint a főépület tetejének jelentős része is megsemmisült. A ház lakhatatlanná vált, két tulajdonosát máshol kellett elhelyezni. A tűzben senki sem sérült meg.

Fotó: Katasztrófavédelem

Jászkisér külterületén kukoricatarló égett ötszáz négyzetméteren, csütörtök délután. A település tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat. Sérülés nem történt. Szintén csütörtök délután Jásztelek külterületén pedig szemét kapott lángra húsz négyzetméteren.

A jászberényi tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be. Az eset során nem sérült meg senki – mondta el híportálunknak Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában