SZOLNOK

2018.10.08. 16:30

Két évig lopta az áramot egy szolnoki asszony, pénzbüntetésre ítélték

A Szolnoki Járásbíróság 2018. szeptember 25-én több százezer forintos pénzbüntetésre és az általa ellopott áram értékének megfizetésére kötelezte azt az asszonyt, aki két éven át törvénytelenül vételezte az áramot szolnoki társasházi lakásában.

Az áramszolgáltató az asszony által lakott lakásban a felhalmozódott villanyszámla-tartozás miatt kikapcsolta a szolgáltatást és lepecsételte a villanyórát.

Egy ismeretlen személy azonban a szolgáltatói zárópecsétet eltávolította és önkényesen, a szolgáltató tudta nélkül visszakapcsolta az áramot, amiről az asszony tudott, mégis a 2015 márciusa és 2017 júliusa között eltelt több mint két évben, úgy fogyasztott elektromos áramot, hogy annak összesen 348.601 Ft-os ellenértékét nem fizette meg a szolgáltatónak.

Az ügyben 2018. március 29-én emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig 2018. szeptember 25-én hozott ítéletet. Az asszonyt kisebb értékre elkövetett lopás vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 240.000 Ft pénzbüntetésre ítélte és az általa okozott 348.601 Ft kár megtérítésére kötelezte.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vette, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett – tudtuk meg a Szolnoki Törvényszék sajtóügyeletétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában